Written by Dennis Vlaar

20 procent Nederlandse huishoudens gebruikt glasvezel

20% van de huishoudens in Nederland maakt gebruik van een glasvezelaansluiting. In totaal waren dit eind 2019 1,5 miljoen huishoudens. Eind 2018 waren dit nog 1,3 miljoen huishoudens. In dit artikel gaan we dieper in op de breedbandmarkt. Lees dus verder!

Breedbandmarkt in Nederland

Van alle breedbandverbindingen deed glasvezel het beste. Het marktaandeel van glasvezel is in het afgelopen jaar met 2% gegroeid naar 20%. Met de DSL-verbinding ging het minder goed. Het aantal DSL-aansluitingen is afgelopen jaar gedaald met 100.000 tot 2,6 miljoen aansluitingen. De meest gebruikte verbinding bleef de kabel met een marktaandeel van 46% en 3,5 miljoen aansluitingen.

Oorzaak groei glasvezel

De groei in aantal huishoudens dat glasvezel gebruikt is vooral te danken aan de grootschalige uitrol van de netwerken. Vooral KPN is hard bezig met het uitbreiden van hun glasvezelnetwerk. KPN heeft als doel opgesteld om 1 miljoen huishoudens van glasvezel te voorzien voor het einde van 2021. Daarnaast is de groei in glasvezelverbindingen ook te danken aan de groeiende vraag naar steeds sneller internet. Grote providers komen nu dankzij glasvezel met 1Gbps internet abonnementen.

Glasvezel aanbieders vergelijken

Ben je op zoek naar een glasvezel aanbieder? Dan kun je gebruik maken van onze vergelijker! Vul je postcode in, bepaal wat voor pakket je wilt en vergelijk het aanbod. Wil je meteen een pakket aanschaffen? Dat kan via de ‘bekijken’ knop!

Maak jij al gebruik van glasvezel?
Laat het ons weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *