Written by Merel

Alles-in-1 pakketten minder populair onder huishoudens

Het aantal consumenten dat een alles-in-1 pakket heeft afgesloten is de afgelopen jaren flink gestegen. Maar hier lijkt een verandering in te komen. Dit blijkt uit een onderzoek van Telecompaper Consumer Insights. In 2018 is 8% van de huishoudens de vaste telefoonlijn gaan combineren met TV en internet abonnement, ook wel bekend als een alles-in-1 pakket. Vorig jaar was dit percentage 12% van de huishoudens in Nederland.

Wat is een alles-in-1 pakket?

Een alles-in-1 pakket is een combinatie van een vaste telefoonlijn, tv en internet abonnement. Met een alles-in-1 pakket ben je in de meeste gevallen goedkoper uit, dan als je losse diensten bij verschillende aanbieders afsluit. Je ontvangt namelijk een korting of welkomstcadeau. Het voordeel is dat je elke maand één overzichtelijke factuur van alle kosten ontvangt. Daarnaast heb je één aanspreekpunt indien er (technische) problemen zijn.

Vraag naar alles-in-1 pakketten neemt af

In 2018 geeft 32% van de huishoudens aan dat ze bereid zijn om een alles-in-1 pakket af te sluiten. Vorig jaar, rond dezelfde periode, was dit 35% van de huishoudens. De vraag naar alles-in-1 pakketten lijkt dus af te nemen. Door de opkomst van het internet zijn consumenten steeds minder afhankelijk van hun vaste telefoonlijn geworden. Dit vertaalt zich naar een snel groeiende mobiele markt, waarbij een combinatie breedband-internet van tv en mobiel erg populair zijn.

Grootste groep overstappers

Het grootste gedeelte van de huishoudens maakte gebruik van losse diensten. Telecompaper ziet dat steeds meer mensen overstappen naar een alles-in-1 pakket. De grootste groep mensen die vanuit losse diensten overstappen naar een alles-in-1 pakket zijn:

  • Alleenstaanden: 40% van de alleenstaanden is overgestapt naar een alles-in-1 pakket
  • Gezinnen met kinderen: 34% van de gezinnen is overgestapt naar een alles-in-1 pakket
  • Gezinnen zonder kinderen: 27% van de gezinnen is overgestapt naar een alles-in-1 pakket

Direct alles-in-1 pakket afsluiten?

Maak je op dit moment gebruik van losse abonnementen bij verschillende aanbieders? Dan ben je in de meeste gevallen duurder uit. Ben je toch op zoek naar een alles-in-1 pakket? Zoek dan niet verder. Een alles-in-1 pakket vergelijken en afsluiten is binnen enkele minuten gebeurd. In onze vergelijker hieronder kun je de beste alles-in-1 kiezen die bij past bij jouw wensen en behoeften!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *