Written by Dennis Vlaar

Amazon concurreert nu ook met Ziggo en KPN

Amazon komt nu in Nederland met de Prime Video Store. Dit is een extra onderdeel van de videodienst Prime Video. Ziggo en KPN krijgen met hun online video store nu dus een concurrent erbij. In dit artikel bespreken we wat Amazon Prime Video Store inhoudt en wat dit gaat betekenen voor Ziggo en KPN. Lees dus verder.

Grote concurrentie

Door de komst van Amazon Prime Video Store wordt de concurrentie voor andere online video stores zoals: Pathé Thuis, Apple TV en zoals Ziggo en KPN die hebben vergroot. Bij deze online video diensten kun je films die net uit de bioscoop zijn, online huren of kopen. Het verschil met video on demand diensten zoals Netflix, is het aanbod. Bij de online video stores is het aanbod van films veel recenter.

Amazon Prime Video Store

In de Amazon Prime Video Store, kun je voor rond de €5 een film huren. Je hebt de film dan voor 30 dagen in bezit. Zodra je de film start, kun je 48 uur lang de film onbeperkt kijken. Het kopen van een film kost tussen de €10 en €20. Op het moment dat je een film koopt, kun je deze onbeperkt online kijken via de Amazon dienst. Je hebt geen Amazon Prime abonnement nodig om films te huren of kopen.

Amazon Prime Video

De Video store is een onderdeel van het al eerder in Nederland bestaande, Amazon Prime Video. Met Amazon Prime Video kun je onbeperkt films en series kijken. De videodienst van Amazon is onlangs in prijs verlaagd en kost €2,99 per maand. Je kunt gebruik maken van de online videodienst via: Een smart TV, Playstation, Amazon Fire TV en via KPN interactieve TV.

Filmaanbod

Het filmaanbod van de Amazon Prime Video Store zal altijd gevuld zijn met de nieuwste films. Dit komt omdat Amazon afspraken heeft gemaakt met meerdere filmdistributeurs. Kort nadat films in de bioscoop zijn geweest, zullen ze beschikbaar zijn voor Amazon. Hieronder zijn ook een aantal Nederlandse films beschikbaar. Nu zijn bijvoorbeeld deze Nederlandse films en series beschikbaar:

  • Penoza: The final chapter
  • Onze jongens in Miami
  • Mees Kees in de wolken

Wat vind jij van de Amazon Prime Video Store?
Laat het ons weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *