Written by Donat

Apple TV zonder WiFi, kan dat?

Is het WiFi netwerk die je wil gebruiken momenteel slecht, of heb je helemaal geen WiFi, maar wil je toch gebruik maken van je Apple TV? Dan hebben we in deze blogpost de oplossing voor je. Lees hier alles over Apple TV zonder WiFi!

Is het mogelijk om je Apple TV te gebruiken zonder WiFi?

Ja , het is mogelijk om je Apple TV te gebruiken zonder een WiFi netwerk. Je kunt namelijk de hotspot van je telefoon gebruiken. Op deze manier werkt de data van je telefoon als het internet netwerk. Lees hieronder verder hoe dit werkt.

Hotspot gebruiken voor je Apple TV

Als allereerste is het van belang dat je een grote databundel hebt op je telefoon. Applicaties zoals Netflix, Youtube, Spotify en alle andere streaming platformen kosten erg veel data. Het is daarom zelfs het beste om een bundel te hebben met onbeperkt internet.

Hotspot aanzetten

Het aanzetten van je hotspot is redelijk simpel. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Ga naar de instellingen van je mobiel
  2. Op iPhone zul je meteen de optie “persoonlijke hotspot” zien staan en bij Android moet je eerst klikken op “WiFi en netwerk” en daarna pas op hotspot of tethering.
  3. Nu hoef je de hotspot alleen nog aan te zetten en een wachtwoord in te stellen.

Nu kun je de Apple TV aansluiten zonder WiFi en kun je de hotspot van je telefoon gebruiken als het internet netwerk. Op deze manier kun je ook gebruik maken van een chromecast zonder WiFi.

Kun je Apple TV zonder internet gebruiken?

Het is niet mogelijk om Apple TV te gebruiken zonder enige vorm van internet. In plaats van WiFi zou je wel gebruik kunnen maken van een internetkabel.

Kun je Airplay gebruiken zonder WiFi?

Voorheen was het alleen mogelijk om Airplay te gebruiken wanneer twee apparaten met hetzelfde WiFi netwerk verbonden waren, maar vanaf iOS 8 en de Apple TV 3e generatie 7.0 is het mogelijk om Airplay te gebruiken via een peer-to-peer verbinding. Op deze manier hoef je niet met beide apparaten verbonden te zijn met het WiFi netwerk. Wel moet bluetooth op beide apparaten ingeschakeld zijn en moeten beide apparaten en internetverbinding hebben (dit kan dus ook door middel van hotspot).

Waarom zou je Apple TV zonder WiFi willen gebruiken?

Misschien vraag je je nu af: waarom zou je iets op een Apple TV willen streamen zonder WiFi? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. We hebben een aantal van deze redenen op een rij gezet hieronder.

  • Er is een internetstoring bij je provider.
  • Er zitten te veel mensen op het WiFi netwerk.
  • De WiFi is traag zonder een bekende reden.
  • Je wilt op vakantie gebruik maken van Apple TV.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *