Written by Merel

Beste glasvezel provider kiezen?

Wil je tv kijken, internetten en misschien ook bellen via de betrouwbaarste aansluiting in Nederland? Dat is het waarschijnlijk het glasvezelnetwerk. Dit haalt de hoogste internetsnelheden en zorgt voor een goede verbinding. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de provider waarvoor jij kiest. Nu rest de vraag: Wat is de beste glasvezel provider? Hierop geven wij antwoord in dit blog.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een ultra dunne vezel wat gemaakt is van een soort glas, wat in de vorm van een kabel jouw huis binnenkomt. Het is de tegenhanger van de ‘kabel’ en wordt geprezen om haar hoge beeldkwaliteit (TV), snelle internet en de minste storingen. Vooral de hoge uploadsnelheid is uniek aan het glasvezelnetwerk. Het glasvezelkanaal is een open kanaal, waar iedere provider zich op kan aansluiten. Dit is niet het geval bij kabel. Qua prijsstelling verschillende deze twee eigenlijk niet van elkaar.

Welke providers bieden glasvezel aan?

Onderstaande providers bieden een internet, tv of alles in 1 pakket aan via het glasvezelnetwerk:

 • KPN
 • XS4ALL
 • Telfort
 • Vodafone
 • Tele2
 • Online.nl
 • Fiber

Een aantal lokale aanbieders zijn ook aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar zij zijn niet in heel Nederland beschikbaar.

De beste glasvezel provider vergelijken?

Natuurlijk wil jij graag een abonnement bij de beste glasvezel provider, maar welke is nou de beste? Jaarlijks zijn er verschillende instanties die een provider uitroepen tot de beste (zoals XS4ALL in 2016), maar eigenlijk kun je dat niet eenzijdig bepalen. Wat de beste glasvezel provider is, is per persoon afhankelijk. Je zult gaan moeten glasvezel vergelijken. Dit doe je door te kijken naar de volgende punten:

 • Welke zenders wil jij kunnen ontvangen?
 • Welke glasvezel providers hebben bereik in jouw huis?
 • Welke internetsnelheid kun jij maximaal ontvangen?
 • Hoeveel geld wil je maandelijks maximaal uitgeven aan een alles in 1 pakket?
 • Welke verdere opties en combinaties wil je kunnen gebruiken?

Vergelijk alle glasvezel providers

De enige oplossing hoe je kunt ontdekken welke provider het beste is, is door ze te vergelijken. Bekijk het aanbod van verschillende providers wat betreft de extra zenders of opties als terugspoelen, terugkijken en HD kwaliteit. Bepaald ook hoeveel geld jij maandelijks maximaal wilt uitgeven aan je abonnement. Daarnaast is het handig om te weten dat XS4ALL vorig jaar is uitgeroepen tot de beste provider van 2016 (mede dankzij de weinige storingen die deze provider heeft). Dit hoeft niet persé de beste provider in jouw situatie te zijn, maar het is wel een hele stabiele én goedkope provider. Neem deze dus ook zeker mee in je vergelijking, maar vergeet vooral niet vooraf een postcodecheck uit te voeren.

XS4ALL Glasvezel is in 2016 uitgeroepen tot beste provider!

Doe de postcodecheck

Nog niet ieder huishouden heeft bereik tot het glasvezelnetwerk. In 2015 waren ruim 2 miljoen huishoudens aangesloten op dit netwerk. Voordat je de keuze maakt om een abonnement te nemen op een glasvezelnetwerk, is het belangrijk om te weten of jij hier wel op aangesloten bent. Dit ontdek je met de postcodecheck, welke je op onze homepage, in de vergelijker kunt uitvoeren.
Daarnaast geeft een postcodecheck ook informatie over de maximaal te behalen internetsnelheid in jouw huis (deze check kun je nog niet bij ons doen). Het is namelijk heel leuk dat sommige providers snel internet tot wel 100 Mbit/s, maar hier heb je niets aan als je maar 20 mbit/s kunt ontvangen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *