Written by Merel

Beste internet provider 2016 is nieuwkomer NLE

Het energiebedrijf NLE levert sinds 17 oktober 2016 ook alles in 1 diensten, onder de naam NLEx. Het bedrijf zag de alles in 1 markt als een ‘vastgeroeste’ markt, waar zij wel voor wat opschudding zou kunnen zorgen. Het energiebedrijf is al jarenlang prijsvechter op de energiemarkt en beloofde deze positie ook te kunnen behalen op de telecommarkt. En met succes! Volgens een test is NLE de beste internet provider van 2016 gebleken.

In de zoektocht naar de beste internet provider is er voornamelijk gekeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding en de klantbeoordelingen. Ondanks het feit dat NLE pas sinds half oktober internetdiensten aanbiedt, zijn klanten erg positief en is de dienst van goede prijs & kwaliteit. Zelfs de grote providers met jarenlange ervaring, zoals Vodafone en Ziggo, zijn ingehaald door deze nieuwkomer.

Beste internet provider is NLE

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat de diensten van NLE zo aantrekkelijk maakt? Dat zullen we hieronder toelichten. NLE is een prijsvechter, maar winnen kun je alleen als je diensten naast goedkoop ook goed zijn. NLE biedt misschien niet de service die je gewend bent van KPN, met bijvoorbeeld een groot assortiment, maar ze bieden precies wat een consument nodig heeft. Zo weet je als internetgebruiker als geen ander hoe vervelend een slechte wifi verbinding is. Om deze reden verstrekt NLE een WiFi repeaterbij het alles in 1 pakket, wanneer het WiFi signaal niet iedere kamer van het huis kan bereiken.
NLE laat haar diensten draaien op het koper- en glasvezelnetwerk van KPN, waardoor zij een betrouwbaar en kwalitatief goed netwerk aan de consument kunnen bieden.

Vodafone is een goede concurrent op internetgebied

NLE heeft de strijd echter maar net aan gewonnen van concurrent Vodafone, welke naast het internet ook goed wist te scoren op het gebied van televisie en vaste telefonie. Vodafone wist de prijs in de wacht te slepen voor beste internet provider voor voetballiefhebbers , omdat zij gratis het Fox sports Eredivisie pakket standaard leveren bij een TV-abonnement. Voor Vodafone is het duidelijk dat dit de laatste keer is dat zij een prijs als deze gaan winnen, omdat Vodafone verplicht is om haar internetdienst af te stoten door de fusie met Ziggo. Dit zal worden overgenomen door T-Mobile. Wellicht een geduchte tegenstander voor NLE het aankomende jaar.

Ook ziggo scoort hoog

De service van Ziggo scoort ook hoog op het gebied van kwaliteit, maar valt door de hoge tarieven buiten de prijzen. Ziggo moet het doen met een schamele derde plaats. Sinds aankomend jaar zullen Vodafone en Ziggo de handen ineen slaan, dus we wachten in spanning af wat dit met de tarieven gaat doen. Meer over deze samenwerking kun je lezen in ons vorige nieuwsbericht!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *