Written by Donat

Betrouwbaarheid en prijs internet meest belangrijk

Telecompaper heeft recent onderzoek gedaan naar wat mensen belangrijk vinden aan hun internetaansluiting. Nederlanders vinden betrouwbaarheid van de internetverbinding het meest belangrijk. In deze blog bespreken we de uitslagen van dit onderzoek. Lees dus snel verder!

Belangrijkste kenmerken internetaansluiting

De betrouwbaarheid van een internetverbinding blijkt het belangrijkste aspect te zijn: maar liefst 63 procent van de respondenten vond de betrouwbaarheid van internet belangrijk. Hierna komt de prijs van het abonnement op de tweede plaats. 51 procent van de consumenten gaf aan de prijs een belangrijk aspect van de internetaansluiting te vinden. De combinatie met interactieve tv maakt een redelijke stijging mee, ten opzichte van eerder metingen. Waar twee jaar terug 31 procent van de respondenten het een belangrijk aspect vond, is dit nu 37 procent. De huidige situatie met het coronavirus kan hier echter ook een aandeel aan hebben.

Andere bevindingen

Uit het onderzoek van Telecompaper kwam ook naar voren dat WiFi-hotspots minder belangrijk worden. Nog maar 6 procent van de consumenten noemt dit aspect. De goede dekking van 4G en grotere databundels hebben ervoor gezorgd dat mensen geen WiFi op straat meer nodig hebben. Het percentage van alles in 1 pakketten hangt al jaren rond hetzelfde percentage: rond de 29 procent. Dit jaar geeft 10 procent van de respondenten aan om alleen internet en tv te willen combineren.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Het belangrijkste verschil tussen mannen en vrouwen is een snelle internetverbinding. Mannen vinden internetsnelheid een veel belangrijker aspect dan vrouwen. Wij hebben hieronder voor je verzameld welke internetsnelheden belangrijk gevonden wordt door mannen en vrouwen:

  • 29 procent van de mannen vindt een downloadsnelheid van 100 Mbps of meer belangrijk. Bij 15 procent van de vrouwen is dit het geval.
  • 21 procent van de mannen vindt een downloadsnelheid van 500 Mbps of meer belangrijk. Bij 16 procent van de vrouwen is dit het geval.
  • 15 procent van de mannen vindt een uploadsnelheid van 20 Mbps of meer belangrijk. Bij 11 procent van de vrouwen is dit het geval.
  • 8 procent wil een internetverbinding hebben die klaar is voor de toekomst. 5 procent van de vrouwen deelt deze mening.

Verschil tussen providers

De drie grootste internet providers van Nederland zijn Ziggo, KPN en T-Mobile. Ook tussen deze providers zijn verschillen zichtbaar. Zo wordt interactieve tv door KPN-klanten vaker genoemd, terwijl Ziggo-klanten het belangrijker vinden om online tv te kijken op een tablet of smartphone. Ziggo-klanten noemen download- en uploadsnelheden ook vaker dan de andere providers. Klanten van T-Mobile noemen een lage prijs het vaakst. Bij T-Mobile is dit 75 procent, tegen 43 procent bij KPN en 47 procent bij Ziggo.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *