Written by admin

Breedband blijft groeien!

Nederland heeft in verhouding tot alle landen in de wereld ene enorm hoge internet / breedband penetratie. Nederland behoort sowieso tot de landen met de hoogste breedband dichtheid en alsnog blijft dit percentage groeien. Telecompaper heeft bekent gemaakt dat breedband internet is gegroeid naar een dichtheid van 92,5%. Dit betekent dat meer dan 9 op de 10 inwoners in Nederland beschikt over een breedband connectie.

Glasvezel internet groeit ook mee

Naast breedband blijft glasvezel ook groeien. Breedband via glasvezel is met 5,8% gegroeid naar totaal 13%.Glasvezel zorgt weer voor een snellere en stabielere connectie. Naast de snellere connectie is een groot voordeel van glasvezel ook de stabiliteit in snelheid. Via een kabel verbinding zou je “last kunnen hebben” van dataverbruik van de buurman. Met Glasvezel is dit niet het geval. Dit is dus ook erg belangrijk voor bedrijven, zzp’ers die veel via het internet doen.

Prognose 2016

Wij verwachten dat de breedband markt in 2016 nog meer zal gaan groeien. Ook zijn er steeds meer providers / aanbieders van breedband & alles in 1 pakketten. Meer aanbod is natuurlijk goed voor de markt. Een hoger aanbod betekent meer concurrentie wat weer resulteert in lagere prijzen. Dit is natuurlijk ideaal voor ons als consument. Lang leve de concurrentie tussen onder andere de grootmachten Ziggo & KPN, plus alle andere spelers!
Ziggo is momenteel de grootste internet provider van Nederland. Daarna volgt KPN. Beide aanbieders hebben ook een goede groei meegemaakt in 2015. Ziggo zal naar verwachting nog meer gaan groeien aangezien het nu een unieke dienst aanbiedt met: gratis Ziggo sport. Dit is voor veel (met name mannen) hét keerpunt om over te stappen naar Ziggo. Erg slim gedaan om zowel huidige klanten extra tevreden te stellen als nieuwe klanten te acquireren!
Wij zullen jullie in de komende berichten verder op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *