Written by Merel

Breedband internet vergelijken

Ben je op zoek naar snel internet? Er zijn verschillende manieren om een snelle internetverbinding tot stand te brengen via breedband internet. Het is afhankelijk van jouw situatie welke verbinding het beste is. Om hierachter te komen zul je het breedband internet moeten vergelijken. Via breedband kun je ook telefonie en tv ontvangen. Dit kun je eventueel meenemen in je keuze. Wij hebben alvast een beginnetje voor je gemaakt.

Wat is breedband internet?

Breedband internet is een verzamelnaam voor alle internetverbindingen die via een kabel of netwerk het huis bereiken. Breedband internet betekent een snelle verbinding met het netwerk. Er zijn vijf verschillende manieren van breedband internet, dit zijn:

  • ADSL – De ouderwetse inbelverbinding
  • Kabel – Dit komt binnen via de COAX-kabel
  • Glasvezel – Staat bekend om het snelste internet
  • Satelliet internet
  • Mobiele netwerken – Wordt voornamelijk gebruikt via de smartphone

Wil je snel en goedkoop internet? Kies dan voor kabel of glasvezel. Glasvezel internet is in theorie het snelste breedband internet (100 m/bit per seconde). Daar staat het om bekend. Toch werkt dit in de praktijk niet zo. Het is namelijk afhankelijk van waar je woont. De locatie bepaald ten eerste of jij wel op het glasvezel netwerk bent aangesloten en daarnaast speelt je locatie de grootste rol bij de internetsnelheid die je in huis kunt bereiken. In sommige gevallen is in de praktijk kabelinternet sneller of net zo snel. Ook in theorie wijkt de snelheid van kabel internet niet veel af van glasvezel internet. Beiden zijn het meest populair in Nederland.
In de tijd dat we massaal kennis maakten met het internet werd er voornamelijk gebruik gemaakt van de ADSL-verbinding, maar die wordt nu toch wel als ouderwets gezien. Satelliet internet wordt voornamelijk gebruikt in dunbevolkte gebieden waar een andere vorm van breedband internet niet mogelijk is. Dit behoeft echter niet de voorkeur want het is vrij traag en erg duur in vergelijking met mobiel internet. Ook dit kan gebruikt worden in deze dunbevolkte gebieden en krijgt daarom onze voorkeur! Wanneer je in een gebied woont waar je ook kabel of glasvezel kunt ontvangen, zul je hiervoor moeten gaan. Mobiel internet is namelijk ook niet snel bij intensief gebruik. Het is meer geschikt en ook ontwikkeld voor het gebruik via de smartphone.

Hoe vergelijk je breedband internet?

Om breedband internet te vergelijken, doorloop je onderstaande stappen:

  • 1. Doe de postcodecheck in onze internet vergelijker. Op deze manier kom je erachter welke verbindingen jij op jouw adres kunt ontvangen. Vervolgens kun je een keuze maken van welk soort breedband internet je gebruik wilt maken. Wij adviseren kabel of glasvezel indien mogelijk.
  • 2. De postcodecheck vertelt je ook wat de maximale snelheid op jouw adres is. Vervolgens aan jou de keuze of je de maximale snelheid wilt ontvangen, of dat je genoeg hebt aan een lagere snelheid. Dit is namelijk goedkoper. Vul je voorkeur ook in de vergelijker in.
  • 3. Wil je ook bellen of tv kijken via de breedband aanbieder? Dat is ook mogelijk. Vul deze voorkeuren ook in in de vergelijker
  • 4. Vervolgens rollen er abonnementen uit die aan jouw wensen voldoen. Hier kun je nu een keuze uit maken

Welke provider biedt het beste breedband internet?

In 2016 is NLE als beste breedband internet provider uit de bus gekomen. Deze provider bestaat ook eigenlijk pas sinds 2016 en verzorgt dus direct het beste internet tegen een zeer goedkope prijs. Je kunt namelijk al internetten voor € 29,95 per maand met een internetsnelheid van 50 Mbit per seconde. NLE biedt ook alles in 1 pakketten aan en maakt hiervoor gebruik van het kabel- en glasvezelnetwerk van KPN.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *