Written by Donat

Chromecast gebruiken zonder WiFi, is het mogelijk?

Door de komst van de Google Chromecast is het streamen vanaf je mobiel of tablet naar je TV nog nooit zo makkelijk geweest. De Chromecast is een mini-computer die via een wifi-netwerk verbinding maakt met je router en het internet, zodat jij Netflix, Spotify, Videoland, YouTube, etc. naar je TV kunt streamen. Maar, is het ook mogelijk om Chromecast te gebruiken zonder WiFi? Dat lees je verder in deze blog!

Kun je Chromecast gebruiken zonder WiFi?

Ja, het is mogelijk om je chromecast te gebruiken zonder WiFi-netwerk! Hoe gaat dat dan in zijn werk? Simpel! Als er geen WiFi-netwerk beschikbaar is, kun je je Chromecast laten verbinden met een hotspot. Hiervoor heb je een extra telefoon of tablet nodig om een hotspot op te zetten. Zo kun je toch via 3G, 4G of misschien wel 5G-netwerk data gebruiken om verbinding te maken met je Chromecast. Lees hieronder verder hoe het werkt!

Hotspot gebruiken voor je Chromecast?

In een eerder artikel hadden we al uitgelegd hoe TV kijken met Chromecast werkt. In één van die stappen gaven we aan dat je verbinding moet maken met een WiFi-netwerk. Naast het WiFi-netwerk kun je ook gebruik maken van een hotspot. Met een hotspot heb je draadloze toegang tot het internet en worden MB’s uit je databundel gebruikt. Voor het verbinden van je Chromecast met je hotspot heb je onder andere nodig:

  • Een extra telefoon of tablet
  • Een Chromecast
  • Een grote databundel (liefst onbeperkt)
  • HDMI-kabel voor je TV
  • Google Home App

Hoe verbind ik mijn Chromecast met een mobiele hotspot?

Chromecast gebruiken zonder WiFi verbruikt veel data, dus zorg voor een grote (en het liefst een unlimited) databundel. Volg de onderstaande 3 stappen TV te streamen via een hotspot:

  1. Maak als eerste een mobiele hotspot aan.
  2. Verbind je Chromecast met de hotspot.
  3. Start het casten maar!

Ga naar het ‘Instellingenmenu’ van je telefoon en klik op het icoon ‘mobiele hotspot’. Nu gaat je hotspot aan. Zorg er ook voor dat je zelf eerst je mobiele gegevens aanzet en je WiFi-netwerk uitzet. Open vervolgens de Google Home App om je Chromecast te verbinden met de hotspot. Wanneer er verbinding is gemaakt, is je Chromecast helemaal ‘ready’ om te casten via je hotspot.

Dataverbruik bij het streamen via chromecast op een hotspot?

TV streamen via Chromecast verbruikt ongeveer 3GB in een uur, ongeacht de beeldkwaliteit. Dat betekent dus dat wanneer je een onbeperkte databundel hebt urenlang kunt casten. Let wel op dat je na het gebruik van 5GB elke keer 1 nieuwe GB moet aanvragen. Op deze manier wordt het netwerk van de provider niet onnodig zwaar belast en verstoord voor andere gebruikers.

Heb jij een 1GB tot 5GB bundel per dag? Dan kun je uiteraard ook Chromecast gebruiken zonder WiFi!

Waarom je Chromecast gebruiken zonder WiFi?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het gebruiken van je Chromecast zonder WiFi. Zo kan het zijn dat je WiFi (op het moment) niet optimaal werkt. Overigens heb je ook normaal gesproken veel sneller internet via je 4G of 5G-netwerk. Heb je onbeperkt internet? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je snel door je MB’s heen bent. Ga je bijvoorbeeld op reis of op vakantie en wil je je Chromecast meenemen? Dan is een hotspot zeer geschikt om toch nog te kunnen Netflixen, YouTube te gebruiken, muziek te streamen, etc.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *