Written by Youri Neefjes

Disney plus niet op decoders Ziggo & KPN

Streamingdienst Disney+ wordt voorlopig nog niet uitgerold op de decoders van Ziggo en KPN. Disney+ drukt daarmee de eerdere berichtgeving dat het beschikbaar zou worden gesteld op de decoders (kastje om tv te kijken) van beiden providers de kop in. Ben je klant bij Ziggo of KPN, maar wil je wel Disney+ op de televisie bekijken? Er zijn een aantal andere mogelijkheden waardoor je toch wel op je televisie Disney+ kunt kijken. Je leest het in deze blog.

Apparaten die Disney Plus ondersteunen

Om Disney+ te bekijken ben je sowieso € 6,99 per maand of € 69,99 per jaar kwijt. De streamingdienst je dan downloaden op mobiele besturingssystemen zoals iOS en Android. Dit kan op zowel mobiele als tablet devices. Ook kun je het bekijken via een laptop. Disney+ kun je ook bekijken via een game-console zoals een PlayStation 4 of Xbox One. Hier zijn nog wel aanvullende handelingen vereist. De laatste mogelijkheid is via een smart tv. Op smart tv’s kun je op jouw tv de Disney Plus app downloaden, mits dit beschikbaar is voor jouw smart tv. Na het downloaden kun je Disney+ direct op je televisie bekijken, zonder dat je extra handelingen moet verrichten.

Casten of Aansluiten per kabel

Als je niet beschikt over een smart tv dan ben je zoals je hebt kunnen lezen aangewezen op mobiele devices, laptop of een game-console. Je kunt dit op de televisie krijgen door ofwel gebruik te maken van een HDMI-kabel, Chromecast of Apple TV. Een HDMI-kabel kun je gebruiken tussen een laptop of game-console en TV. Een Chromecast kun je gebruiken voor het linken tussen mobiele devices en TV. En op een Apple TV kun je de app gewoon installeren.

Wat kan ik kijken bij Disney+?

Via Disney Plus kijk je onbeperkt naar series, films en documentaires. Het aanbod bestaat uit zowel oude klassieke tekenfilms van Disney als nieuw aanbod. De documentaires die je kunt bekijken zijn van National Geographic en bestaan dus uit natuurbeelden.

Waarom is Disney+ niet beschikbaar op decoders?

Er is geen duidelijke reden waarom Disney+ nog niet als app op de decoders van KPN en Ziggo is verschenen. Het is volgens verschillende fora het gevolg van de hoge kosten die de ontwikkeling van zo’n app met zich meebrengt. Zo zullen zowel Disney+ als de providers er commercieel gezien met elkaar uit moeten komen. Wat ook meespeelt is dat streamingdiensten Netflix en Videoland al zo’n app hebben. Daarmee is het de vraag voor Disney+ of zij verwachten de ontwikkelingskosten van de app terug te kunnen verdienen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *