Written by Donat

Disney Plus verhoogt tarief per 23 februari

De prijs voor een maandelijks abonnement op Disney+ zal vanaf 23 februari 2021 omhoog gaan. Disney verhoogt haar tarieven, omdat de Star-streamingdienst als nieuw onderdeel wordt toegevoegd aan Disney Plus. In deze blog lees je alles over deze nieuwe ontwikkeling, dus lees snel verder!

Prijsstijging Disney+

De prijs voor een maandabonnement op Disney+ zal in Europa met 2 euro stijgen. Deze prijsstijging zal ingaan vanaf 23 februari in dit nieuwe jaar. Dit houdt in dat de prijs van een maandelijks abonnement van € 6,99 naar € 8,99 wordt verhoogd. Een jaarabonnement afsluiten gaat dan € 89,99 kosten. De reden dat de prijzen worden opgeschroefd is de toevoeging van Star. Hierdoor komen er een hoop nieuwe series, films en documentaires beschikbaar op Disney+.

Nieuwe toevoegingen

Welke nieuwe series, films en documentaires er precies worden toegevoegd, wilt het bedrijf nog niet bekend maken. Tijdens de presentatie van dit nieuws liet Rebecca Campbell, Disney’s hoofd Streaming, al wel weten dat het onder meer gaat om titels van Disney Television Studios, FX en de Disney-bibliotheek. De content zal meer op volwassenen gericht zijn. Daarnaast zullen er ook titels worden aangeboden van ABC, Freeform, Searchlight en 20th Century-Studios merken. Star zal veel weg hebben van Hulu. Hulu is een in VS aanwezige streamingdienst. Star kan echter geen content van derde partijen onder licentie krijgen.

Abonneecijfers Disney+

Naast het nieuws over de prijsverhoging maakte The Walt Disney Company ook nieuwe cijfers bekend over de abonnee aantallen van Disney+. De streamingdienst heeft nu wereldwijd 86,8 miljoen betalende abonnees. Dit terwijl Disney+ pas sinds november 2019 geïntroduceerd werd. Vorige maand maakte Disney nog melding van 73,7 miljoen abonnees. Er heeft dus een flinke stijging plaatsgevonden in de afgelopen maand. De verwachting is dat deze stijging zich nog wel even zal doortrekken. Het bedrijf verwacht dat het tussen de 230 en 260 miljoen abonnees heeft tegen 2024.

Onderdelen op Disney+

Vanaf 23 februari 2021 komt er dus nog een extra onderdeel bij op Disney Plus. Dit betekent dus dat vanaf dat moment de volgende onderdelen op Disney+ te streamen zijn:

  • Disney
  • Pixar
  • Marvel
  • Star Wars
  • National Geographic
  • Star

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *