Written by admin

Draadloos TV kijken: hoe werkt dat?

In de meeste gevallen heb je een draadloze modem / router in je meterkast die een signaal verstuurd naar de decoder (het kastje, ook wel ontvanger genoemd, die je krijgt van je provider). Deze decoder zit dan aangesloten op je televisie. Dit is de meest gebruikelijke gang van zaken. In bepaalde gevallen staat de decoder echter niet in de buurt van je tv en wil je dus een oplossing voor draadloos tv kijken. Op deze manier maakt het niet uit waar de decoder zich bevind en waar de tv staat en kun je in Full HD het signaal doorsturen naar je tv zodat je hierop in optimale kwaliteit televisie kunt kijken. Hoe je dat doet? Het lijkt heel ingewikkeld maar het is op zich zo geregeld.

Signaal van decoder naar je tv

Je kunt een draadloze verbinding voor tv kijken realiseren door een marmitek verzender aan te sluiten op je decoder. Deze verstuurd dan in Full HD het signaal naar je tv. Het signaal wordt ontvangen op de marmitek ontvanger, die je rechtstreeks op je tv aansluit. Zo ben je dus van alle gemakken voorzien en geniet je snel van draadloos tv kijken. Je kan deze methode ook gebruiken om draadloos van je laptop naar de tv te streamen. Ideaal bv. voor het bekijken van Netflix vanaf je laptop op je tv scherm. Je moet echter wel even goed kijken welk product je aanschaft. Er zit namelijk een verschil in het bereik van de apparatuur en het kan handig zijn om een product te kopen met een wat groter bereik. Als alles redelijk dicht bij elkaar staat volstaat een bereik van 10 meter, maar heb je een groot huis of wil je ook op andere plekken of zelfs buiten kunnen genieten van een optimaal draadloos signaal, dan is het verstandig een groter bereik te kiezen. Dit kan zelfs oplopen tot een bereik van 100 meter.

Als je nog geen draadloze verbinding hebt van modem naar decoder

Bij veel providers wordt er al gebruik gemaakt van een draadloze verbinding tussen de modem / router en de decoder d.m.v. stroomadapters (ook wel powerline adapters genoemd). Deze zit bij de modem aangesloten op het lichtnet en ook op alle plekken waar je een ontvanger hebt staan in je huis. Het signaal wordt op deze manier perfect doorgegeven en je hebt dus nergens overbodige kabels door je huis liggen. Heb je echter nog niet alles draadloos? Dan kun je dit ook zelf aanleggen door deze powerline adapters aan te schaffen en op de plekken te installeren waar je ze wilt gebruiken. Ook hier moet je even goed opletten wat je koopt. De 1 heeft namelijk wel wifi en de andere niet en ook qua sterkte verschillen deze powerline adapters nog wel eens behoorlijk. Kies wat op jouw situatie het beste van toepassing is en vergelijk ook online bij verschillende winkels. Zo heb je altijd genoeg keuze en kies je het juiste product voor jouw situatie.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *