Written by Donat

EK voetbal in 4K bij KPN en Ziggo

Het Europees Kampioenschap voetbal dat van vorig jaar is verplaatst naar dit jaar, begint op 11 juni. Het wordt nog wel altijd het EK 2020 genoemd. Aangezien Nederland ditmaal meedoet, wordt verwacht dat meer mensen de EK-voetbalwedstrijden zullen kijken in vergelijking met het vorige EK. De wedstrijden worden uitgezonden op NPO 1 en zijn dus voor iedereen beschikbaar. Bij Ziggo en KPN is het echter ook mogelijk om in 4K-resolutie te kijken.

Bij welke providers kan het EK in 4K worden gekeken?

Volgens een woordvoerder van de NPO gaat het om een experiment en zijn dit geen exclusieve deals. Alle aanbieders zijn dan ook uitgenodigd om deel te nemen. Tot nu toe hebben de volgende providers toegezegd:

  • KPN
  • Ziggo

Voorlopig zijn dit de enige aanbieders die hebben toegezegd. Het is wel mogelijk dat andere aanbieders ook gaan toezeggen, aangezien er dus geen sprake is van exclusieve deals. Hieronder wordt voor zowel KPN als Ziggo beschreven wat de voorwaarden voor het kijken van de EK-voetbalwedstrijden in 4K zijn.

KPN

Het is bij provider KPN niet vereist om een specifiek abonnement te hebben als je het EK in 4K-resolutie wilt kijken. Natuurlijk heb je wel een abonnement met televisie nodig.

Wel is het van belang dat je een recente decoder hebt: de ZXV 8001 of de VIP 5202. Verder zijn er dus geen vereisten.

Ziggo

Bij aanbieder Ziggo is het niet mogelijk om met ieder abonnement de EK-wedstrijden in 4K te kijken. Dit doordat het EK alleen met de nieuwste settopbox/mediabox in 4K kan worden gekeken. Dit is de Mediabox Next. Hiervoor is het vereist om het tv-pakket Max te hebben of een van de samengestelde pakketten Max/Giga.

4K-televisie in Nederland

Het is sinds dit jaar mogelijk om Formule 1 in 4K te kijken bij Ziggo. Wel raakt Ziggo vanaf 2022 de rechten voor de Formule 1 kwijt. Verder kunnen bepaalde films en series bij Ziggo in 4K worden gekeken. Daar komt nu dus dit EK 2020/201 bij. Bij KPN wordt muziekzender Xite en een aantal huurfilms in 4K aangeboden.

Deze zomer kunnen Nederlanders tevens De Olympische Spelen in 4K kijken. Deze beginnen op 23 juli en zijn in 4K te zien bij Eurosport (satelliet). Of de Olympische Spelen ook via tv-abonnementen via de kabel of andere vaste lijn in 4K te zien zijn, moet nog blijken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *