Written by Donat

Formule 1 in 4K voor Ziggo-klanten

Binnenkort is het voor Ziggo klanten mogelijk om Formule 1 te kijken met 4K-beeldkwaliteit. Waar dit eerder slechts met een beperkte aantal kanalen mogelijk was, is dat nu dus uitgebreidt met Formule 1. Er hangen wel een aantal voorwaarden verbonden aan het ontvangen van 4K-beeldkwaliteit. Lees verder voor meer informatie!

Voorwaarden voor het ontvangen van 4K

Eerder werd alleen nog het kanaal Love Nature in deze 4K-resolutie uitgezonden. Ziggo klanten kunnen binnenkort dus ook Formule 1 kijken in 4K-beeldkwaliteit. Het nieuwe Formule 1-seizoen zal beginnen op 26 maart.

Er hangen echter wel een aantal voorwaarden aan het ontvangen van de 4K-beeldkwaliteit. Zo moet de Ziggo klant beschikken over een Mediabox Next en een beeldscherm dat 4K-resolutie ondersteund. De Mediabox Next wordt voorlopig alleen aangeboden in de twee duurste pakketten van provider Ziggo.

Andere sportevenementen in 4K?

Het nog niet bekend welke sportevenementen in de toekomst nog meer in 4K worden uitgezonden in navolging van de Formule 1. Deze doorbraak zal wellicht zorgen voor een domino-effect bij Ziggo. Er zijn wel plannen om het voetbal ook in de 4K ultra-hd beeldkwaliteit uit te zenden, maar dit laat nog even op zich wachten.

Wat is 4K-beeldkwaliteit precies?

4K ultra-hd beeldkwaliteit is maar liefst vier keer scherper dan full-hd. Daar is de benaming 4K dus ook van afgeleid. De resolutie hiervan is 3840 pixels × 2160 pixels. Het verschil tussen full-hd en ultra-hd is niet heel goed te zien van een afstand. De verschillen worden pas echt merkbaar bij een televisie van een groter formaat. Een tv van 139 cm of groter wordt aanzienlijk scherper met een 4K-ultra hd-beeldkwaliteit.

Is een 4K-beeldscherm iets voor mij?

Het 4K-beeldscherm zal in de nabije toekomst de nieuwe standaard worden voor beeldkwaliteit. Je vraagt je misschien af of een beeldscherm die deze resolutie ondersteund iets voor jou is. Veel tv uitzendingen worden namelijk nog niet op deze resolutie uitgezonden waardoor je er weinig aan hebt. Wanneer is het dan wel geschikt? Hieronder is het voor je opgesomd:

  • Als je regelmatig films en series streamt en graag de beste beeldkwaliteit wilt is dit een goede optie. Films en series via Netflix kun je namelijk vaak wel in 4K ultra-hd bekijken.
  • Als je veel gamet met de nieuwste console via je beeldscherm is het misschien iets voor jou. Via de Playstation 4 en Xbox One kun je steeds meer spellen spelen op deze hoge schermkwaliteit. De beleving tijdens het gamen wordt een stuk beter met deze hogere resolutie.
  • Wanneer je echt een Formule 1 fan bent en het kijkplezier wilt maximaliseren kan dit ook een aanrader zijn. Verder is er momenteel nog weinig aanbod voor digitale televisie.

Gerelateerd artikel:

Ziggo Sport binnenkort in UHD

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *