Written by Michelle Nannings

Forse daling aantal vaste telefoonlijnen

De daling op het aantal vaste telefoonlijnen blijft zich voortzetten. Uit recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat minder 65% van de Nederlandse huishoudens nog beschikt over een vaste telefoon. Als je bij jezelf en je (direct) omgeving nagaat, hoeveel van deze mensen gebruikt nog wel eens de vaste huislijn? Gebruik jij deze zelf nog? Maar als de vaste telefonie minder populair wordt, wat gebruik men dan tegenwoordig? In dit artikel lees je meer over de stijging van andere netwerken, en over abonnementen zonder vaste telefoonkosten zoals alleen een internet en tv abonnement.

Oorzaak daling

Meer dan 95% van Nederland bezit een mobiele telefoon. Niet zo gek dus dat het overgrote gedeelte van de huishoudens geen gebruik meer maakt van de vaste huislijn. Doordat meer dan 95% van de mensen de beschikking hebben over een telefoon, hebben zij de mogelijkheid om te bellen op welke plek zij maar willen, zonder zich te moeten bevinden binnen een bepaalde straal van je huis. Maar als mensen minder gebruik maken van de vaste huislijn, wat is er dan allemaal mogelijk? Hierop geven we antwoord in de volgende alinea’s.

Stijging van glasvezel

Volgens onderzoek van telecom blijkt dat voor het vierde kwartaal op rij het aantal telefonie klanten steeg op glasvezelnetwerk. Hiermee stijgt glasvezel met een marktaandeel van meer dan 17% van het aantal vaste lijnen op de markt.

Waarom wordt glasvezel steeds populairder?

Met glasvezel is het mogelijk om zowel te uploaden als downloaden op dezelfde tijd! Daarnaast maakt glasvezel gebruik van licht in plaats van stroom. Hierdoor is het mogelijk om data te versturen met snelheden van 1.000 megabit per seconde. Een grote verbetering dus als we kijken naar de snelheid 10 jaar terug, welke veel lager lag destijds. Of we nou een film kijken, een groot bestand willen uploaden voor ons werk, er is altijd wel een reden om sneller internet te willen. Glasvezel biedt hier een mogelijkheid voor!

Is glasvezel beschikbaar binnen mijn regio?

Helaas is de beschikbaarheid van glasvezel niet overal gelijk in Nederland! Daarom is het aan te raden om altijd een postcodecheck uit te voeren voordat je een daadwerkelijk een glasvezel pakket afsluit. Via de postcodecheck worden direct de abonnementen vergelijken binnen jouw aangegeven postcode. Dit voorkomt teleurstellingen!

Toch is glasvezel lang niet voor iedereen een optie, je kan ook gemakkelijk een abonnement afsluiten zonder glasvezel en zonder een vaste telefoonlijn. Meer geïnteresseerd in deze optie? Lees dan verder!

Abonnementen zonder vaste telefoonlijnen

Bellen via de vaste telefoonlijn wordt steeds minder populair. Daarentegen kiezen steeds meer mensen om via hun telefoon te bellen. Er kunnen legio’s van apps worden geïnstalleerd welke bellen ondersteunen. Daarnaast hebben mensen vaak al een abonnement afgesloten via Sim only of hebben gekozen voor een prepaid abonnement. Hierdoor ben je voordeliger uit met een abonnement waarbij je alleen betaalt voor internet en tv.

Tv & Internet abonnement

Met een alleen tv en internet abonnement betaal je niet onnodig voor een vaste telefoon lijn, welke je niet gebruikt! Hierdoor betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Vaak ben je een stuk goedkoper uit doordat je beide diensten combineert. Vergelijk alle aanbieders door te kijken welk abonnement voor jou het goedkoopste is! Het enige wat je moet doen is het invullen van de postcodegegevens en je huisnummer, en voilà, je kan direct kiezen uit talloze internet en tv aanbiedingen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *