Written by Mo Maghsoudi

Freedom biedt in maart gigabit snelheid aan

Freedom is ontstaan uit het actiecomité XS4ALL moet blijven. Dit actiecomité had 55.00 handtekening verzameld, maar was niet succesvol in het redden van XS4ALL. Door middel van een crowdfunding project is er vervolgens €2,5 miljoen opgehaald binnen 3 dagen om Freedom te starten. Freedom zal in maart beginnen met het aanbieden van haar internetservice. Lees hier meer over het nut van 1Gbps internetsnelheid en het pakket van Freedom.

Het nut van 1 gigabit snelheid

De gemiddelde internetsnelheid in Nederland is 100mb per seconde. 1Gbps is dus 10 keer zo snel als de gemiddelde internetsnelheid in Nederland. Dit is vooral interessant voor bedrijven, waar veel data en grote bestanden via het internet gedeeld moeten worden. Voor consumenten betekent 1Gbps dat iedereen tegelijkertijd voluit het internet kan gebruiken met bijvoorbeeld films kijken, bestanden downloaden en gamen zonder problemen.

Het aanbod van Freedom

Freedom biedt ook 1Gbps aan. De prijs voor deze internetsnelheid is €50,-. Hiermee is Freedom niet het goedkoopste in het land. Tweak en T-mobile bieden een 1Gbps snelheid aan voor minder. Op het prijspunt van €50,- concurreert Freedom met Ziggo en KPN die dezelfde prijs hanteren voor 1Gbps internet.

Waar kan je lid worden bij Freedom

Op de site kan je voor €50,- founding member worden bij Freedom. Hierbij ontvang je een lijst aan extra’s waaronder een mailbox van 25GB, een eigen domein met onbeperkt aliassen en zal je ook als eerste een internetverbinding van Freedom krijgen. Hierna zal de internetservice €50,- per maand kosten.

Gerelateerde artikelen:

Freedom internet: Alternatief voor XS4ALL

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *