Written by Dylan de Graaff

Freedom internet: Alternatief voor XS4ALL

Op 10 januari barstte de bom toen KPN aankondigde definitief te stoppen met XS4ALL en doorgaat onder één merknaam. Onmiddellijk begon er een protest tegen de opheffing van XS4ALL. Onder het bericht van KPN stonden honderden boze en verdrietige reacties. Dit leidde tot een actiegroep met als doel XS4ALL te behouden. Het behouden van XS4ALL is ze niet gelukt. Vandaar dat ze overgegaan zijn op plan b: een eigen provider starten.. De actievoerders begonnen een crowdfunding. Het doel was 1,25 miljoen euro. Dit was binnen 1 dag behaald. Na 3,5 dagen stond de teller al op 2,5 miljoen euro. Met dit geld creëerde de actievoerders Freedom Internet, dat gaat dienen als alternatief voor XS4ALL. Lees meer over Freedom Internet in dit artikel.

Freedom Internet als alternatief voor XS4ALL

De nieuwe provider, genaamd Freedom internet, wil zich net als XS4ALL focussen op snel en veilig internet. Freedom Internet wil zo snel mogelijk beginnen met het werven van klanten. Het beginnen van een provider is anno 2019 erg lastig. Er moeten afspraken gemaakt worden met de bedrijven die de netwerk rechten hebben en er moet veel eigen hardware aangeschaft worden. Freedom internet werkt samen met Bits of Freedom op het gebied van kennisontwikkeling. Ook de domeinnaam Freedom Internet is geleend van Bits of Freedom.

Eerste klanten aansluiten in 2020

Freedom internet, het alternatief voor XS4ALL, wil in de eerste maanden van 2020 zijn eerste klanten aansluiten. Dit kunnen ze alleen behalen wanneer ze samenwerken met andere bedrijven. Met welke bedrijven Freedom Internet samenwerkt, is nog geheim. Om break even te kunnen draaien moet Freedom Internet in 2020 25.000 klanten zien te werven.

De eerste beschikbare dienst van Freedom Internet is een @freedom.nl e-mail adres. Dit doet Freedom samen met de e-mail provider Soverin. De kosten van een @freedom.nl e-mail adres bedraagt € 50 euro per maand.

Goed en veilig internet als doel

Freedom Internet zet zich in voor goed en veilig internet. Dit willen ze doen door minimale data op te gaan slaan en gebruik te maken van encryptie & VPN’s. Kwalitatief goed internet heeft een prijskaartje. Er wordt verwacht dat daarom de maandkosten voor internet gemiddeld hoger zullen uitkomen.

Volgens velen is er door de verdwijning van XS4ALL een gat in de markt gekomen voor mensen die op zoek zijn naar snel en veilig internet. In dit gat is Freedom internet gesprongen. Of het alternatief voor XS4ALL het voor elkaar krijgt om het gat op te vullen dat zal de toekomst uitwijzen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *