Written by Dennis Vlaar

Freedom start met aansluiten klanten

De provider Freedom heeft bekend gemaakt te beginnen met het aansluiten van internet en TV klanten. Dit is de 2e groep van klanten die zal worden aangesloten. In dit artikel lees je meer over het aansluiten van klanten bij Freedom.

Specifieke klanten

Op 15 mei om 1 uur was het aanmeldformulier om worden aangesloten geopend. Bij het aanmelden hebben de klanten de keuze tussen een internet + TV abonnement of een only internet abonnement. Als je je wilt aanmelden via het formulier, moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Om deze bèta test zo soepel mogelijk te laten verlopen, moet je:

  • Een emailadres hebben die eindigt op: @freedom.nl
  • Technische ervaring hebben
  • Een eigen modem hebben
  • Zelf een FRITZ!box-modem kunnen aansluiten

In totaal zijn er 256 plekken beschikbaar voor aanmelding. Op het moment dat er 256 mensen zich hebben aangemeld zal het inschrijfformulier niet meer beschikbaar zijn. Wie het eerst komt wie het eerst maalt dus.

Internet en TV abonnement

Het internet en TV abonnement, bevat TV van Canal Digitaal. De basispakket van het interactieve TV abonnement kost €15,95. Daarnaast is het ook mogelijk om extra TV pakketten hierbij aan te schaffen. Hieronder in de tabel zie je de prijzen van de TV pakketten.

TV-pakket€ / Maand
Basis TV pakket€15,95
Entertainment TV pakket€21,95
Film 1€15
Fox Sports€9,95
Ziggo Sports€13,95

Met de interactieve TV is het mogelijk om de TV op te nemen, terug te kijken en afleveringen vanaf het begin te kijken. Daarnaast is het ook mogelijk om de TV vanaf andere apparaten te bekijken via een mobiele TV-dienst.

Wat is Freedom internet?

Nadat KPN besloot XS4ALL over te nemen, is er een actiecomité opgezet om dit tegen te gaan. Het actiecomité “XS4ALL moet blijven” slaagde er niet in om de overname te stoppen. Dit zorgde voor een geldinzamelingsactie om een nieuwe provider te starten genaamd ‘Freedom’. Freedom is opgericht om de klanten van XS4ALL op te vangen die niet blij zijn met het beleid dat KPN met XS4ALL voert. De internetprovider staat voor internet waar veiligheid, privacy en kwaliteit voorop staat. Dit betekent dat Freedom niet jouw gegevens verkoopt en alleen de nodige gegevens opslaat.

Tarieven Freedom

Er hangt wel een prijskaartje aan het internet van Freedom. Het internet van Freedom gaat via het glasvezelnetwerk van KPN en dit maakt het niet goedkoop. Hieronder in de tabel zie je de tarieven die Freedom hanteert:

InternetsnelheidTarief
100 Mbps€59
200 Mbps€65
500 Mbps€79

De bovenstaande internetverbindingen maken allemaal gebruik van het glasvezelnetwerk. De glasvezelverbinding met 1Gbps is alleen in enkele regio’s beschikbaar. Leden van Freedom internet kunnen via de site bekijken welke internetsnelheid voor hun adres beschikbaar zijn. Freedom biedt ook internet via koperdraad aan voor €47 per maand. De snelheden van die aansluiting verschilt per adres.

Vind je dit artikel interessant?
Laat het weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *