Written by admin

Glasvezel neemt in populariteit toe in Nederland

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan een vijfde van de Nederlandse huishouden of bedrijven willen overstappen naar glasvezel. Telecompaper heeft dit vorige week bekend gemaakt in een onderzoek wat betrekking had tot internetgebruik. Hierin werd er onderzocht in welke mate er interesse is in glasvezeL aanbieders in Nederland. De cijfers liegen er niet om, want het blijkt dat glasvezel toch populairder is dan eerder gedacht.

22% procent wilt Glasvezel

Van de respondenten zijn er 22 procent die op glasvezel willen overstappen. De helft hiervan heeft zich al aangemeld om over te stappen naar een glasvezelproject. De resterende vijftig procent zullen dit nog gaan doen in toekomst. Bij welke provider ze dit gaan doen, is nog niet bekend. Wel is al bekend dat maar liefst 15 procent van de Nederlanders al gebruik maakt van een glasvezelverbinding voor bijvoorbeeld televisie of internet. Verwacht wordt dat er binnenkort ruim 1,2 miljoen huishoudens voorzien zullen worden van een glasvezelaansluiting.

Groei in vraag naar Glasvezel

Er is een verdubbeling te zien in het aantal respondenten in dit onderzoek die gebruik willen gaan maken van glasvezel. De groei is mede mogelijk gemaakt doordat er steeds meer projecten bezig zijn op het gebied van glasvezel aanleg. Hierdoor is het voor een groter gedeelte van de populatie mogelijk om gebruik te maken van glasvezel. Ongeveer 20 procent van de Nederlandse huishouden en bedrijven kunnen op dit moment geen gebruik maken van glasvezel. Twee jaar geleden was dit percentage nog hoger, namelijk 28 procent.

Veel sneller internet met Glasvezel

Glasvezel is vele malen sneller dan onze huidige internetverbindingen zoals 4G internet, WiFi of ADSL. Dit is een andere reden waarom er meer vraag is naar glasvezel. Met de glasvezeltechnologie is je uploadsnelheid net zo snel als je downloadsnelheid. Dit is vooral geschikt voor huishoudens of bedrijven die vaak gebruik maken van zowel uploaden als downloaden van video’s en bestanden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *