Written by Donat

Goedkoopste glasvezel provider?

Glasvezel internet wordt steeds populairder voor de mensen, vanwege het snelle en stabiele internet dat je met deze aansluiting hebt. Uit een onderzoek van het Telecompaper blijkt ook dat steeds meer mensen glasvezel willen gaan gebruiken. Maar liefst 1 op de 5 huishoudens willen overstappen op een glasvezel-verbinding. Omdat glasvezel zo populair is, bespreken we in dit artikel wat de goedkoopste glasvezel provider is, hoe je glasvezel kunt afsluiten en of glasvezel geschikt is voor jou. Geïnteresseerd geraakt? Lees dan gerust verder!

Wat is de goedkoopste glasvezel provider?

De goedkoopste glasvezel provider is momenteel T-Mobile. Voor alle combinaties met glasvezel, betaal je bij T-Mobile het minst. Zo betaal je voor een alles in 1 pakket met glasvezel slechts €32,50 per maand. Indien je glasvezel internet met tv combineert, betaal je een goedkoop tarief van €30,- per maand. Deze opties vind je in onze vergelijker op deze pagina!

Welke glasvezel provider is verder goedkoop?

Welke glasvezel provider verder goedkoop is, hangt af van het pakket waar je voor kiest. Kies je alleen voor internet? Dan zijn naast T-Mobile ook providers Oxxio, Budget Alles in 1, Youfone en Online.nl goedkoop. Deze providers zijn voor de andere combinaties (internet + tv, internet + bellen en alles in 1) overigens ook voordelig. De goedkoopste glasvezel provider blijft in alle gevallen wel T-Mobile.

Goedkoop glasvezel internet afsluiten?

Inmiddels bieden steeds meer providers glasvezel internet aan. De keuze voor provider kan daarmee erg lastig worden. Glasvezel vergelijken is verstandig, aangezien je het aanbod van meerdere providers ziet en direct jouw favoriete pakket kan kiezen.

Daarom hebben wij hebben een glasvezel vergelijker ontwikkeld om jou als consument te kunnen helpen bij het kiezen van glasvezel internet. Filter hieronder bij ‘Internet’ onder ‘Soort’ op glasvezel. Indien je goedkoop glasvezel wilt, vergelijk je op basis van prijzen. Klik vervolgens op een van de bestelknoppen (‘Bekijken’) om glasvezel internet af te sluiten!

Aandachtspunten glasvezel providers vergelijken

Aangezien meerdere internet providers glasvezel aanbieden, is het van belang dat je goed vergelijkt en voor jouw favoriete provider en pakket kiest. Let daarbij op de volgende aandachtspunten:

  • Wat voor pakket wil je afsluiten? Vergelijk op basis daarvan het aanbod en de prijzen van verschillende providers.
  • Indien je zo goedkoop mogelijk wilt uitkomen, is je internetsnelheid (zowel download als upload) 50 Mbps. Ga na of dit voor jou voldoende is!
  • Doe in onze vergelijker een postcodecheck om erachter te komen welke providers in jouw regio glasvezel aanbieden. Zo weet je zeker dat je goed zit en kun je tussen beschikbare providers vergelijken!
  • Kijk welke providers aanbiedingen hebben. Let wel op: dat een provider met een aanbieding komt, betekent het niet direct dat het de goedkoopste glasvezel provider is. Aanbiedingen zijn namelijk vaak tijdelijk, dus controleer goed hoeveel korting je totaal ontvangt en vergelijk het met andere opties op het gebied van goedkoop internet!

Is glasvezel internet voor mij geschikt?

Zoals hierboven is besproken verschilt het wie de goedkoopste glasvezel provider is. De kwaliteit van glasvezel hangt namelijk af van waar je woont en bij welke provider je het glasvezel netwerk gebruikt. Glasvezel internet is verder geschikt voor mensen die supersnel bestanden willen kunnen downloaden & uploaden en supersnel willen internetten. De snelheden van glasvezel kunnen oplopen tot wel 1000 Mbit/s. Hiermee kun je ongestoord oneindig lang video’s en muziek streamen, online gamen en grote bestanden downloaden.

Unieke voordelen van glasvezel internet

Glasvezel internet heeft ten opzichte van kabelinternet en ADSL-verbinding unieke voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje gezet.

✓ Supersnel en stabiel internet;
✓ Download- en uploadsnelheid zijn even hoog;
✓ Ruim aanbod aan glasvezel abonnementen, waardoor er altijd wel één is die bij jou past!
✓ Dankzij glasvezel kijk je tv in de hoogste kwaliteit. Scherper, hogere helderheid en soepeler!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *