Written by Donat

Heb je internet nodig voor Netflix?

Er worden in Nederland steeds meer Netflix abonnementen afgesloten om vanuit huis te kunnen kijken. De huidige situatie met het coronavirus heeft hier natuurlijk ook een belangrijk aandeel in. Toch zullen er nog een hoop gevallen zijn waarin er geen internetverbinding is om Netflix te kunnen kijken. Maar heb je internet nodig voor Netflix of kan je ook zonder kijken? Wij zochten het voor je uit!

Downloaden via Netflix

Heb je internet nodig voor Netflix? In principe wel, aangezien online streamen alleen werkt met een werkende internetverbinding. Toch is er een oplossing om voor het kijken van je favoriete films en series op Netflix geen internetverbinding te hoeven hebben. Netflix biedt namelijk de mogelijkheid om films en series te downloaden en op een later moment offline te kunnen kijken. Zo heb je niet direct voor Netflix internet nodig. Het is (nog) niet bij alle films en series mogelijk, maar het aanbod wordt regelmatig aangevuld. Deze functie is echter alleen beschikbaar op je smartphone of tablet.

Stappenplan downloaden via Netflix

Het downloaden van een film of serie zodat je deze offline kunt bekijken, is vrij simpel. Toch hebben wij hieronder een stappenplan voor je gemaakt:

  1. Open de Netflix-app op je smartphone of tablet. Tik in de menubalk op ‘Downloads’ en daarna op ‘Zoek een downloadbare titel’. Hier zie je alle films en series die te downloaden zijn.
  2. Kies een film of serie.
  3. Tik op het ‘Download-icoontje’ (deze herken je aan het omlaag wijzende pijltje). Bij een film staat het icoontje bovenaan. Bij series moet je de afleveringen stuk voor stuk downloaden.
  4. De film of aflevering wordt nu gedownload. Het blauwe rondje geeft aan hoe ver de film of aflevering is met downloaden. Het downloaden is vaak maar een kwestie van een aantal seconden.
  5. Als de film of aflevering is gedownload kun je het op elk gewenst moment kijken. Hier is geen internetverbinding meer voor nodig. Gedownloade films en series zijn te vinden onder ‘Mijn downloads’.

Waarom offline Netflix kijken?

Hoewel je normaal gesproken voor Netflix internet nodig hebt, is het dus ook mogelijk om films en series te downloaden. In welke situaties is het dan handig om vooraf je films en afleveringen te downloaden en later offline te bekijken? Hieronder geven wij een aantal voorbeelden:

  • Het offline kijken van Netflix films en series kan een hoop data besparen.
  • Op plekken waar je geen (of een slechte) internetverbinding hebt kun je toch Netflix streamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vliegtuig of de auto.
  • De internetsnelheid in je huis kan Netflix niet aan. In dat geval kun je de films of series op je gemak downloaden en loopt het soepel door als je het offline kijkt.

Gerelateerd artikel:

Netflix biedt nog meer gemak met offline kijken

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *