Written by Donat

Illegale Netflix-concurrent Popcorn Time stopgezet

Netflix is natuurlijk ontzettend populair: het is zeer eenvoudig om lekker voor de televisie een film te kijken of op je smartphone een serie te kijken. Dit kon echter ook lange tijd met een illegale variant.

Veel mensen kennen wel de razend populaire app Popcorn Time. Dit platform, waar het illegaal op een makkelijke manier mogelijk was gratis naar films en series te kijken, is nu definitief uit de lucht gehaald. Popcorn Time was een grote concurrent voor Netflix, aangezien ze dezelfde series en films aanbieden als Netflix, maar dan gratis.

Concurrentie voor Netflix

“Piraterij blijft een van onze grootste concurrenten”, zei topman en mede oprichter van Netflix Reed Hastings in 2015. In 2014 was Popcorn Time voor het eerst online en groeide binnen no-time uit tot een van de populairste programma’s om illegaal films en series te kijken.

Natuurlijk kent Netflix ook concurrentie van legale varianten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Amazon Prime Video en Disney+. Concurrentie is logisch, en hoort ook te bestaan. Het probleem is echter dat Popcorn Time mensen toeliet om films en series die ook op Netflix stonden, illegaal te kijken. Dit is dan ook waarom Netflix nu opgelucht adem kan halen: Popcorn Time vormde een grote concurrentie.

Software Popcorn Time

De software van Popcorn Time maakte het voor de gebruikers mogelijk om door middel van links films of series met elkaar te delen. Kort na de introductie verlieten de makers van de app het illegale programma, maar door de codes brachten andere ontwikkelaars nieuwe versies uit van de app. De makers lieten onlangs aan de media weten dat Popcorn Time is stopgezet; de reden is onbekend.

Filmpiraterij is een steeds groter probleem geworden voor Hollywood. Dit is zelfs erger geworden tijdens de corona pandemie, dit komt door de maatregelen en dus de gesloten bioscopen. Hierdoor werden de films direct uitgebracht op streamingdiensten. Om deze reden stappen filmstudio’s soms rechtszaken tegen partijen zoals Popcorn Time.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *