Written by Alles in 1 Check

Internet en bellen via glasvezel?

Wil je geen TV in je internet pakket? Dan kun je prima kiezen voor alleen internet en de vaste telefoon. In tegenstelling tot een alles in 1 of Internet & TV pakket, is het internet & bellen pakket wat minder populair. In dit pakket ontvang je een internetaansluiting en vaste telefonie tegen een vast bedrag per maand. Dit abonnement is zeer geschikt wanneer je bijvoorbeeld al een tv-abonnement hebt of wanneer je geen tv wilt kijken. Wil je internet en bellen via glasvezel? Lees hieronder verder voor meer informatie!

Internet & bellen via glasvezel internet

Er zijn een aantal internetproviders die alleen internet en bellen pakketten via glasvezel aanbieden. Zo heb je onder andere Youfone, T-Mobile, Budget Thuis, Online.nl, etc. In de onderstaande internet vergelijker kun je eenvoudig alle providers vergelijken die zo’n pakket aanbieden. Volg eerst de volgende 3 stappen om te checken wat er mogelijk is voor jou.

  • Stap 1: Klik eerst op ‘Internet + bellen’ voor alle internet + bellen pakketten.
  • Stap 2: Voer linksboven in de vergelijker je postcode + huisnummer in om te checken of er glasvezel mogelijk is in jouw regio.
  • Stap 3: Glasvezel mogelijk? Top! Kies bij het kopje ‘soort internet’ voor alleen glasvezel. Vergelijk nu alle Internet & bellen pakketten en klik op de ‘Bekijken’ knop om een pakket te bestellen.

Tips voor een goed internet en bellen pakket via glasvezel

Voordat je meteen een internetabonnement afsluit, is het goed om nog een paar belangrijke punten te checken. Nu je een pakket hebt gekozen van alleen internet en bellen met glasvezel, geven we je nog wat tips voor een goed internet en bellen pakket. We lichten de volgende 3 punten toe:

  • Internetsnelheid
  • Belminuten
  • Internet provider

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Aangezien glasvezel internet mogelijk is op jouw adres heb je al supersnel internet. Glasvezel is namelijk veel sneller dan internet via de coax-kabel of via de telefoonlijn (DSL). Wij raden aan om voor glasvezel te kiezen wanneer je een groot huishouden hebt (min. 4 personen), waarbij iedereen veel gebruik maakt van het internet:

  • Online diensten, zoals Spotify, YouTube, Netflix, etc. worden veel gebruikt.
  • Er wordt online gegamed op de PlayStation of Xbox.
  • Je wilt veel grote bestanden kunnen delen met bijv. collega’s, klasgenoten of familie en kennissen.

Hoeveel denk ik ongeveer te gaan bellen per maand?

Bij de verschillende providers die alleen internet en bellen voor glasvezel aanbieden, heb je ook nog de keuze in verschillende soorten extra belpakketten. Dit is handig wanneer je veel/onbeperkt wilt bellen en naar vaste en mobiele nummers in Nederland of het buitenland. Al klik je op de bestelknoppen in de vergelijker kun je dit allemaal selecteren op basis van jouw wensen en voorkeuren.

Voor welke internetprovider moet ik kiezen?

Dit is altijd een lastige vraag om te beantwoorden. Dit ligt geheel bij jezelf. Ons advies is om een provider te kiezen waarbij je je goed en vertrouwd voelt. Vaak lopen er ook leuke aanbiedingen bij internet providers. Dit kun je checken door rechtsboven in onze internet vergelijker te klikken op ‘Sorteren op Actieprijs’. Zo kun jij goedkoop internetten en bellen.

Volg je onze drie bovenstaande tips, dan kun jij een zeer geschikt internet en bellen pakket kiezen voor thuis!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *