Written by Donat

Internet en tv vergelijken voor glasvezel?

Providers zijn druk bezig om steeds meer huishoudens van glasvezel te voorzien. Dit maakt het mogelijk dat meer en meer mensen gebruik kunnen maken van het supersnelle internet dat glasvezel biedt. Inmiddels bieden veel internet en tv aanbieders de mogelijkheid om te kiezen voor glasvezel. Internet en tv vergelijken voor glasvezel is daarom aangeraden. Dit kan je een hoop geld besparen. In dit artikel praten we je helemaal bij op het gebied van glasvezel. Lees dus snel verder!

Internet en tv vergelijken: glasvezel

Doordat glasvezel op steeds meer plekken in Nederland beschikbaar wordt, zal ook het aanbod van de providers toenemen. Dit maakt het voor jou als consument steeds lastiger om te kiezen. De onderstaande vergelijker zorgt ervoor dat glasvezel internet en tv vergelijken een stuk makkelijker gaat. Doe altijd eerst de postcodecheck om zeker te weten dat glasvezel wel beschikbaar is voor jou. Zet de vergelijker op ‘Internet + tv’ en zet soort van het internet op ‘Alleen glasvezel’. Vind vervolgens eenvoudig jouw favoriete glasvezel pakket!

3 tips bij het vergelijken

Om het vergelijken nog gemakkelijker te maken hebben wij een aantal tips verzameld. De volgende punten zullen het vergelijken van glasvezel eenvoudiger maken:

  • Doe altijd eerst de postcodecheck. Zo kun je in de vergelijker precies zien welke providers beschikbaar zijn op jouw adres.
  • Bedenk vooraf al hoeveel devices je wilt kunnen aansluiten op je tv-abonnement. Dit kan bij providers verschillen.
  • Kijk niet altijd naar prijs, maar leg jouw wensen naast wat de providers te bieden hebben.

Waarom internet en tv?

De voornaamste reden om voor een combinatie van internet en tv te kiezen is dat het vaak een stuk goedkoper uitvalt. Ook krijg je hiervoor maar 1 rekening en heb je dus ook maar 1 aanspreekpunt voor beide diensten. Dit zorgt ervoor dat zo’n combinatiepakket voor een stuk gemak zorgt, maar daarnaast vaak ook nog goedkoop uitvalt.

Voordelen van glasvezel

Een glasvezel is een vezel die bestaat uit twee soorten glas die aan elkaar zijn gesmolten. Het is net zo dun als een haar. De informatie wordt via laserlicht door de glasvezelkabels verzonden. Door de nieuwste technologieën gaat dit enorm snel. Hieronder hebben we een aantal voordelen van glasvezel internet en glasvezel tv verzameld:

  • De internetsnelheid van glasvezel is het snelst. De snelheid kan op dit moment oplopen tot 500 Mbps en de maximumsnelheid van glasvezel is nog lang niet bereikt. Ter vergelijking: de gemiddelde internetsnelheid ligt in Nederland rond de 15 Mbps.
  • De uploadsnelheid en downloadsnelheid van glasvezel liggen gelijk. Het lezen of versturen van informatie gaat dus even snel. Bij bijvoorbeeld kabel is dit niet het geval. Daar is de uploadsnelheid veel lager dan de downloadsnelheid.
  • Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Iedereen mag internet, tv en bellen aanbieden op glasvezel. Dit zorgt ervoor dat jij als consument veel meer keuzevrijheid hebt. Ook bij kabel is dit anders. Per regio is er maar één provider actief. Door deze keuzevrijheid is het des te belangrijker om internet en tv te vergelijken voor glasvezel.

Glasvezel in de toekomst

KPN heeft laatst haar voornemens voor de toekomst bekend gemaakt. KPN wil bij 80% van Nederland glasvezel aanleggen. Niet alleen KPN is druk bezig met het aanleggen van glasvezel. Andere aanbieders doen dit ook. Dit tekent de digitale stroomversnelling waar ons land zich op dit moment in bevindt. Op dit moment beschikt een derde van de Nederlandse huishoudens over glasvezel. In de nabije toekomst zullen dit steeds meer huishoudens gaan worden. Daarom zal glasvezel internet en tv vergelijken steeds meer belangrijk en kostenbesparend worden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *