Written by admin

Internet via kabel: voordelen, nadelen en waar moet ik op letten?

Internet via kabel is het gebruik maken van internet via de kabels van televisienetwerken. Met deze manier van internettoegang kun je razendsnel gebruik maken van internet, tv en bellen. Deze alles in 1 pakketten worden aangeboden door een aantal providers. Ziggo is hierin echt de marktleider en beschikt dan ook over een groot en betrouwbaar netwerk. Als je internet via kabel wilt afsluiten is het wel nodig om eerst even een postcodecheck te doen. Hiermee krijg je dan te zien welke providers er in jouw regio internet via kabel aanbieden. Er zijn verschillende opties, echter verschilt dit dus per plaats. Als er 1 provider beschikbaar is in jouw regio dan kun je hiervoor kiezen, echter op dat moment niet overstappen naar een alternatief. Het alternatief is dan te gaan voor het snelle glasvezelnetwerk van een andere provider zoals KPN. Ook bestaat er in sommige gevallen nog de optie om ADSL internet af te sluiten indien gewenst.

Voordelen van internet via kabel

Internet via kabel heeft verschillende voordelen. Kabelinternet bij bv. Ziggo heeft naast een goed netwerk ook nog andere voordelen en extra’s te bieden.

We zetten er even een aantal op een rijtje:

• De snelheden van internet via kabel zijn hoog! Vergeleken met andere opties is dit momenteel verreweg 1 van de snelste manieren om te internetten. De andere is gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Dit is nog wel in ontwikkeling en daarom is kabelinternet ook zeker 1 van de beste opties. De snelheden bij Ziggo liggen op dit moment boven de 200 Mbps.
• Je kunt gebruik maken van een alles in 1 pakket. Hiermee heb je alles centraal geregeld en geniet je van internet, digitale televisie en bellen. Al deze diensten werken uitstekend bij bv. een provider als Ziggo, maar zeker ook de wat kleinere providers bieden kwaliteit die prima in orde is.
• Er zijn allerlei extra diensten mogelijk, dit is enorm handig als je meer uit je internet, tv en bellen wilt halen. Er bestaat zelfs ook quadplay waarbij je mobiel kan betrekken in een alles in 1 pakket.

Nadelen van internet via kabel

• Het is wat duurder, mede doordat je een alle diensten in 1 pakket afneemt. Door alles bij 1 provider te regelen geniet je vaak wel weer van voordeelkorting.
• Je moet wel altijd een tv-signaal afnemen, maar dat is logisch
• Als er in jouw postcode maar 1 aanbieder is heb je weinig keuze als het gaat om verschillende kabelaanbieders. Maar dan is er altijd nog glasvezel als beste alternatief.

Conclusie

Internet via kabel heeft veel voordelen en biedt ook enorm veel extra’s. Wil je gebruiken maken van snel internet, digitale televisie en een interessant (vast) telefoonabonnement? Dan is internet via kabel zeker een geschikte keuze!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *