Written by admin

Internet via telefoonlijn

De meest bekende manieren voor het afsluiten van een internet abonnement zijn vandaag de dag kabel en het veel snellere glasvezel. Er bestaan daarnaast nog een paar manieren om gebruik te maken van internet. Het gebruik van een vaste telefoonlijn is hier 1 van. Je kunt namelijk met een bestaande vaste lijn gebruik maken van ADSL internet. Hiermee zit je dus op een telefoonlijn en maak je gebruik van internet door de frequenties van internetten en bellen te splitsen. Hierdoor is het dus mogelijk om deze frequenties voor verschillende doelen te gebruiken namelijk 1 voor bijvoorbeeld spraak (bellen) en de andere voor gelijktijdig internet.

ADSL internet via telefoonlijn

Wil je gebruik maken van ADSL internet op je vaste telefoonlijn, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je enerzijds een vaste telefoonlijn hebt liggen anderzijds een vaste lijn laat aansluiten of zelf aansluit. Hiermee beschik je dan over de mogelijkheid een abonnement af te sluiten bij een provider die ADSL internet aanbied. De Marktleider hiervoor is KPN, maar ook Tele2 is bezig met ADSL aansluitingen en probeert op haar beurt ook het huidige netwerk zo ver mogelijk uit te breiden.

VDSL, de snellere opvolger van ADSL

VDSL is de opvolger van het ADSL internet en biedt hiermee ook veel hogere snelheden. Deze snelheden liggen momenteel op een 50 Mbits / seconde. Dit is voor alle nodige zaken als snel internet, interactieve tv en bellen dan ook zeer geschikt en alles zal met deze snelheden dan ook gladjes verlopen. KPN is bezig hun snelle glasvezel (VDSL) tot aan de wijkcentrales door te laten lopen. Vervolgens zullen er steeds meer “Fiber To Home” aansluitingen komen waarbij er een verbinding wordt gemaakt vanaf de wijkcentrales naar het laatste stukje tot en met de huizen in die wijk. Hiermee beschik je dan over een volledige glasvezelverbinding wat er voor zorgt dat je de geboden snelheden optimaal kunt benutten.

Kosten van internet via een telefoonlijn

Naast bepaalde eenmalige aansluitingskosten van internet via telefoonlijn heb je natuurlijk ook de maandelijkse abonnementskosten die bij je contract horen. Door eerst een postcode check te doen om te zien of ADSL bij jouw mogelijk is kun je vervolgens gaan vergelijken tussen de internet providers die internet via telefoonlijn aanbieden. Kies hiervoor een abonnement die het meest aansluit bij jouw persoonlijke wensen en let hierbij vanzelfsprekend dan ook goed op de prijs, kwaliteit en service!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *