Written by Alles in 1 Check

Internet zonder kabel: wat is er mogelijk?

Vroeger was voor internettoegang doorgaans een fysieke verbinding vereist, zoals een kabel. Dankzij vooruitgang van draadloze technologie is het nu echter mogelijk om toegang te krijgen tot internet zonder dat er een kabelverbinding nodig is. In dit artikel lees je alles over internet zonder kabel.

Is internet zonder kabel mogelijk?

Ja, het is mogelijk om internet te hebben zonder kabelverbinding. Er zijn verschillende alternatieven voor kabelinternet die een verbinding met internet kunnen bieden. Enkele opties zijn:

  • DSL (Digital Subscriber Line): een type internetverbinding dat telefoonlijnen gebruikt om gegevens te verzenden.
  • Satelliet: gebruikt een satelliet om internettoegang te bieden in een groot gebied, meestal beschikbaar op landelijke of afgelegen locaties waar andere opties niet beschikbaar zijn.
  • Glasvezel: maakt gebruik van glasvezelkabels om gegevens te verzenden en kan hoge snelheden bieden, maar is mogelijk niet in alle gebieden beschikbaar
  • Draadloos internet: maakt gebruik van draadloze technologie om verbinding te maken met internet, zoals mobiele data (3G, 4G, 5G).

Het is ook vermeldenswaard dat veel internet providers (ISP’s) een combinatie van verschillende technologieën aanbieden om internettoegang te bieden.

Internet abonnement zonder kabel afsluiten?

Met behulp van onderstaande vergelijker kun je direct je favoriete internet abonnement zonder kabel vinden. Gebruik de filters om het aanbod te personaliseren, en kies onder ‘Internet’ en ‘Verbindingstype’ voor glasvezel en/of DSL.

Is wifi zonder kabel mogelijk?

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van wifi zonder kabel, maar je hebt nog steeds een vorm van internetverbinding nodig om online te gaan. WiFi is een draadloze technologie waarmee apparaten verbinding kunnen maken met internet en draadloos met elkaar kunnen communiceren. Er zijn verschillende manieren om een ​​wifi verbinding op te zetten zonder een kabel te gebruiken:

  • Router: je kunt een draadloze router aansluiten op je internetverbinding (zoals een DSL- of glasvezel lijn) en deze gebruiken om een ​​wifi-signaal naar je apparaten uit te zenden.
  • Wifi-extender: deze apparaten kunnen worden gebruikt om het bereik van een bestaand wifi signaal uit te breiden, zodat je verbinding kunt maken met internet in delen van je huis of kantoor die mogelijk buiten het bereik van de hoofdrouter zijn.
  • Openbaar wifi-netwerk: veel openbare plaatsen, zoals luchthavens, bieden gratis wifi-toegang aan hun klanten of bezoekers. Houd hierbij wel rekening mee met het feit dat openbare WiFi-netwerken vrij onveilig zijn. Mobiele data is een veiliger alternatief.

Mobiel internet via een data sim only kaart

Zoals hierboven uitgelegd, is een openbaar WiFi-netwerk niet zo veilig. Wil je buitenshuis internetten, dan kun je beter voor een oplossing via mobiele data kiezen, zoals een data sim only. Dit is een datakaart welke via prepaid of een abonnement werkt en waar je alleen mee kunt internetten. Je hebt een eigen, persoonlijke verbinding, en bent hierdoor ook onderweg altijd bereikbaar.

Meer hierover lezen? Bekijk dan onze data sim only pagina.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *