Written by admin

IoT dashboards – Uitleg & Varianten

Voor je een IoT (Internet of Things) netwerk op gaat zetten is het handig om te weten hoe je de apparaten in de gaten kunt houden. Dit gaat via een IoT dashboard hierop kun je al je IoT apparaten volgen/tracken en bekijken in real time en met alle extra informatie er omheen. Welke IoT dashboards zijn er allemaal beschikbaar? Is er een het beste en wat kosten deze IoT dashboards dan? Lees dit en meer op deze pagina!

Wat is een IoT dashboard?

Een IoT dashboard is een app voor telefoon, tablet en pc waarop je al jouw IoT apparaten op kunt volgen en andere informatie op kunt volgen. Het is de sleutel van HMI (Human-Machine Interface) een onderdeel dat alle digitale informatie organiseert en presenteert van de apparaten naar een makkelijk te snappen display, hierdoor kunnen de gebruikers van een IoT dashboard vanaf een afstand alle verschillende verbonden apparaten bekijken gebruiken en in de gaten houden op het IoT dashboard staat dan bijvoorbeeld de temperaturen of de hoeveelheid benzine een vrachtwagen nog heeft wat uiteraard heel praktisch kan zijn voor een bedrijf.

Heb je een IoT dashboard nodig?

Als eerder vermeld laat een IoT dashboard al je verbonden IoT apparaten zien, omdat een IoT dashboard veel overzicht brengt over al je IoT verbonden apparaten kan het veel voordelen meebrengen voor jouw bedrijf. Dus is het wel aan te raden om een IoT dashboard aan te schaffen of te downloaden.

Welke voordelen brengt een IoT dashboard met zich mee?

Als je nog niet helemaal zeker bent of je een IoT dashboard wilt zetten we een aantal van de voordelen die een IoT dashboard meebrengt op een rijtje.
  • Het beheerd en monitort fysieke apparaten
  • Het gaat allemaal via de cloud
  • Makkelijk in gebruik voor bedrijven en particulieren

Welke IoT dashboards zijn er?

Veel bedrijven komen nu met hun eigen IoT dashboard die zij als abonnement aanbieden aan klanten. Hierbij kun je denken aan bedrijven als Amazon en Microsoft maar ook providers als Vodafone en T-mobile die zijn eigen dashboard heeft, er zijn ook wat kleinere bedrijven die dashboards aanbieden zoals ThingsBoard, Freeboard en Thinger.io maar die laten je zoals eerder vermeld maandelijkse betalingen doen als abonnementskosten. Als je jouw IoT oplossing bij T-mobile of Vodafone hebt afgesloten is het natuurlijk het handigst om deze ook te gebruiken en omdat er nog geen alternatieven zijn aan IoT providers is dit ook de beste keuze tot er grotere variatie komt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *