Written by Alles in 1 Check

IPTV groeit rap in populariteit

Steeds meer mensen willen liever IPTV kopen dan 6 VOD Apps. Is een IPTV abonnement beter dan reguliere Apps en abonnementen? In de optiek van veel mensen is het antwoord: Ja. De voornaamste reden is omdat de meeste mensen naast een Ziggo of KPN digitale televisie abonnement hebben, ook nog los betalen voor Netflix, Discovery+, Disney+, Videoland en tal van andere apps om bepaalde films, series of sportprogramma’s te bekijken. Onderaan de streep zijn mensen steeds meer kwijt om hun favoriete programma’s te bekijken.

Aangezien wij op onze website vele inkomende vragen hebben gehad over IPTV abonnementen en wat nog de voordelen zijn van een Ziggo etc. hebben wij besloten dit artikel te schrijven om antwoord te geven op een aantal interessante vragen.

Wat is de reden dat steeds meer mensen liever IPTV kopen?

Zoals hierboven al genoemd is de hoofdreden alle losse kosten die mensen betalen bij verschillende Apps. Als je als persoon of gezin gebruikmaakt van Netflix, Videoland, Disney+ en Discovery+ dan betaal je al rond de 40 euro per maand extra. Dit is gewoonweg niet te doen voor de meeste mensen. IPTV kun je met al deze platformen en honderden andere internationale zenders al voor 100 euro per jaar kopen. Dit komt neer op zo’n 8 euro per maand. Kortom, door de financiële druk bij vele huishoudens wordt IPTV steeds populairder.

Daarnaast is IPTV erg populair onder de bevolking met niet-Nederlandse achtergronden. De reden hiervoor is dat je met een simpel IPTV abonnement nagenoeg alle standaard televisiezenders ontvangt van bijna alle landen in alle talen. Simpel IPTV kopen wat je ook op je mobiele apparaten kunt streamen wordt tot slot ook veel gemakkelijker bevonden dan een satelliet aanschaffen voor internationale tv zenders.

Is IPTV legaal?

Zover wij online hebben kunnen vinden is het niet illegaal om te gebruiken, maar wel om IPTV te verkopen.

Na 2 minuten Googlen zijn wij al gekomen op meer dan 20 verschillende aanbieders. Deze zijn er dus in overvloed. De overheid schijnt hier niet zo zeer achteraan te gaan, maar er zijn bepaalde instanties die in het kader van “copyrights” als stichting aan het werk worden gezet om IPTV leveranciers op te sporen. Mochten de aanbieders gevonden worden, worden de diensten offline gehaald en de aanbieders vervolgd, wat wel kan resulteren in een boete of gevangenisstraf.

De toekomst

Gezien de stijgende trend, gezien de stijging in vraag en aanbod verwachten wij dat IPTV alleen maar populairder zal worden. Helemaal door de toenemende kosten voor steeds meer verschillende TV apps. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van regulatie en populariteit.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *