Written by Alles in 1 Check

Kabel tv aanbieders vergelijken?

Een kabelverbinding is nog steeds veel gebruikt in Nederland, omdat de aansluiting hiervan in veel woningen beschikbaar is. Daarnaast kan de internetsnelheid flink oplopen en zijn er ook veel mogelijkheden op het gebied van interactieve tv. Welke kabel providers je kunt kiezen voor hangt af van de plek waar je woont. In deze blogpost leggen we je uit hoe je het beste kabel tv aanbieders kunt vergelijken. Lees dus gerust verder!

Hoe vergelijk je kabel tv aanbieders?

Wanneer je op zoek bent naar aanbieders van kabel tv, zul je merken dat het aanbod niet zo groot is. Toch zijn er zeker mogelijkheden. Hieronder lees je op welke punten je kunt vergelijken wanneer je voor kabel tv & internet kiest.

  • Provider;
  • Aantal zenders;
  • Internetsnelheid;
  • En de bijbehorende tarieven.

Welke kabel tv provider moet ik kiezen?

In tegenstelling tot ADSL, wat veel providers aanbieden, zijn er maar een beperkt aantal kabelaanbieders actief in Nederland. De grootste provider is Ziggo. Naast Ziggo heb je nog kleinere providers, zoals Delta en Caiway.

Interesse in kabel tv van Ziggo? Doe de postcodecheck en ontdek of er kabelinternet mogelijk is op jouw adres en welke providers beschikbaar zijn. Gebruik vervolgens onderstaande vergelijker om alle Ziggo Alles in 1 & internet en tv abonnementen met elkaar te vergelijken. Klik op de bestelknoppen voor meer informatie!

Kabel tv aanbieder Ziggo

Ziggo is de beste kabel tv aanbieder op de markt. Zo bieden zij veel verschillende abonnementen met verschillende internetsnelheden tegen een kwalitatief goede prijs. Zo is er voor iedereen wel iets wat hij of zij nodig heeft. Ziggo biedt ook nog eens interactieve tv aan, waarmee je zelf kunt bepalen wanneer je welk programma kijkt: opnemen, terugspoelen, pauzeren, online kijken, de gekste zenders en de beste films.

Kabel tv provider Caiway

Caiway biedt voor 24,45 het Basic TV-pakket aan, waarmee je alleen tv kunt kijken via de kabel. Theoretisch gezien is Caiway daarmee de goedkoopste kabel tv aanbieder. Caiway biedt alleen geen interactieve tv via de kabel in tegenstelling tot Ziggo.

Wat is mijn gewenste aantal zenders?

De een kijkt minder tv, de ander meer. Sommigen hebben specifieke zenders waar ze graag naar kijken. Houd hier tijdens het vergelijken dus rekening mee. Je kunt heel simpel vergelijken op het aantal zenders dat in een pakket zit.

Wat voor internetsnelheid heb ik nodig?

Wanneer je wilt internetten via de kabel dan is televisie een basisdienst die in je pakket moet zitten. Daarnaast kun je ook telefoneren via de kabel. Bij kabel tv aanbieder Ziggo heb je een ruime keuze uit internetsnelheden. De internetsnelheden lopen van 50 Mbit/s op tot 1000 Mbit/s. Bij Ziggo kun je kiezen uit het alles-in-1 pakket, alleen internet & TV of je stelt zelf je pakket samen.

Vergelijken op basis van tarieven

Verder kun je uiteraard ook vergelijken op basis van prijzen voor pakketten. Aanbieders van kabel tv hebben namelijk vele abonnementen. Bepaal dus wat je budget is en kies op basis hiervan een geschikt pakket.

Is kabelinternet geschikt voor mij?

Wanneer je voor kabel tv kiest, zul je waarschijnlijk ook kabelinternet willen. Kabelinternet is een populaire vorm van breedband internet en is ook op veel locaties in Nederland beschikbaar. Het is geschikt voor mensen die snel willen kunnen internetten en ongestoord willen tv kijken, online gamen of grote bestanden willen downloaden. Doordat de afstand tot de wijkcentrale geen invloed heeft op de kwaliteit van je internet is de beloofde internetsnelheid ook de daadwerkelijke snelheid. Kabelinternet en tv is verder geschikt voor mensen die een snelle en stabiele internetverbinding zoeken.

Voordelen van kabelinternet

Het enige nadeel is dat er maar een beperkt aantal aanbieders zijn en dat de kosten iets hoger zijn dan DSL. Dit weegt zeker niet op tegen alle voordelen dat kabelinternet biedt voor jou. Lees hieronder de voordelen!

✔️ Op veel plaatsen beschikbaar in tegenstelling tot bijvoorbeeld glasvezel.
✔️ Hogere download- en uploadsnelheden.
✔️ Vele hogere internetsnelheid dan internet via de telefoonkabel (DSL).
✔️ Kabelinternet is betrouwbaarder, omdat de snelheid niet wordt beïnvloed door de afstand tot de wijkcentrale.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *