Written by Dennis Vlaar

Grote kans op verdwijnen Fox Sports bij Ziggo

Er bestaat een grote kans dat Fox Sports binnenkort niet meer te zien voor klanten van Ziggo. Ziggo en Fox Sports lopen namelijk vast in de onderhandeling om een nieuwe distributieovereenkomst. In dit artikel bespreken we wat er mis gaat in de onderhandeling. En waarom Fox Sports kijkers van Ziggo binnenkort waarschijnlijk moeten overstappen om nog Eredivisie voetbal te kunnen kijken. Lees dus verder!

31 juli

Op 31 juli 2020 loopt de huidige overeenkomst tussen Ziggo en Fox Sports af. De overeenkomst die nu loopt, maakt gebruik van een model waarbij de winst wordt verdeeld. Als Ziggo een abonnement verkoopt waar Fox Sports in zit, wordt de winst verdeeld.

Nieuwe voorwaarden

In de lopende onderhandelingen tussen Ziggo en Fox Sports, eist Fox Sports dat de nieuwe overeenkomst via een ander verdienmodel loopt. Fox Sports wil namelijk in de nieuwe overeenkomst voor iedere Ziggo abonnee, ongeacht of ze Fox Sports afnemen, een bepaald percentage ontvangen. Ziggo is het hier niet mee eens en gaat vooralsnog niet akkoord met de voorwaarden van Fox Sports.

Reden van nieuwe voorwaarden

Toen Fox Sports de rechten voor het Eredivisie voetbal kocht voor net geen miljard euro, hadden al veel mensen hun twijfels over het terugverdienen van dit geld. In de loop der jaren is gebleken dat het heel moeizaam gaat voor Fox Sports. Al jarenlang sluit Fox Sports zijn jaar af met rode cijfers. Daarom is er besloten dat er een nieuw verdienmodel moest komen. Voor veel providers is Fox Sports een belangrijke zender om klanten binnen te krijgen. Fox Sports heeft dus een goede uitgangspositie.

Andere providers

Ziggo is de enige provider die nog in onderhandeling is met Fox Sports. Alle andere providers, behalve Tele2, zijn akkoord gegaan met de nieuwe overeenkomst. De reden dat alle andere providers wel overeen zijn gekomen, is omdat voor deze providers de klanten die Fox Sports kijken niet kunnen missen. Ziggo heeft met zijn eigen sportzender ‘Ziggo Sports’ nog een stok achter de deur en houdt zich sterk in de onderhandelingen.

Houdt Ziggo stand in de onderhandeling?

Het lijkt erop dat Ziggo bij zijn standpunt blijft en niet akkoord gaat met de nieuwe overeenkomst van Fox Sports. Sportmarketeer Chris Woerts geeft aan dat de kans 90% is dat Ziggo niet meegaat met de overeenkomst van Fox Sports. Er zijn dus 2 opties: Fox Sports houdt zich aan de oude overeenkomsten of Ziggo klanten zitten per 1 augustus zonder Fox Sports.

Wat vind jij van de onderhandeling tussen Ziggo en Fox?
Laat het ons weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *