Written by Dennis Vlaar

KPN komt met 1 Gbit/s glasvezel internet

KPN biedt vanaf 2 maart 1Gbps internet aan via het glasvezelnetwerk. Het internetpakket is te verkrijgen voor €65 per maand en is alleen beschikbaar voor klanten die gebruik maken van KPN Hussel. Lees in dit artikel meer over het abonnement van KPN!

Glasvezel abonnement

Het abonnement is beschikbaar op 1,2 miljoen adressen in Nederland. De downloadsnelheid is 1 Gbit/s en de uploadsnelheid is 500 Mbit/s. KPN wilt aan het einde van het jaar ook de uploadsnelheid op 1 Gbit/s hebben. Dit is het snelste internet dat KPN ooit heeft aangeboden. Het abonnement is €10 duurder dan het eerdere glasvezel abonnement van KPN. De internetsnelheid was bij dat abonnement 500 Mbit/s up en download.

Glasvezelnetwerk van KPN

KPN is hard bezig om zoveel mogelijk huizen te voorzien van een glasvezel aansluiting. Momenteel heeft KPN zo’n 2 miljoen huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk. Tegen het einde van 2021 wilt KPN daar nog 1 miljoen nieuwe glasvezelverbindingen bij hebben. Elke maand zet KPN nieuwe gemeenten op de planning om aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Eerder kondigde KPN aan dat ze in 2023 het kopernetwerk uitzetten bij huizen die over glasvezel bezitten. Dit doet KPN, omdat ze dan alleen nog maar het glasvezelnetwerk hoeven te onderhouden.

Glasvezel vergelijken

Er zijn tegenwoordig veel aanbieders die de mogelijkheid hebben om glasvezel te nemen. Dit maakt het lastig voor consumenten om de beste optie te kiezen. Onze glasvezelvergelijker helpt je met het kiezen voor de beste aanbieder van glasvezel. Bekijk onze vergelijker op deze pagina. Als je niet weet of je in aanmerking komt voor glasvezel, dan kun je een postcodecheck doen op de website van KPN.

Wat vind jij van de ontwikkelingen van glasvezel?
Laat het ons weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *