Written by Mo Maghsoudi

KPN glasvezel netwerk blijft groeien

Het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL breidt uit in verschillende steden. Dit zorgt voor meer concurrentie voor Ziggo. In dit artikel lees je alles over de situatie en de gevolgen!

KPN’s groeiend glasvezelnetwerk

KPN heeft de ambitie om 1 miljoen extra woningen te voorzien van glasvezel voor het einde van 2021. De meest recente overeenkomst die KPN heeft gesloten is met Den Bosch. Daar mogen ze 55.000 huizen van glasvezel voorzien. Op het moment heeft KPN al 18.000 woningen in Den Bosch aangesloten op het glasvezelnetwerk. Begin 2019 gaf KPN aan al 2,3 miljoen glasvezelaansluitingen te hebben in Nederland. Dat is zo’n 30% van de huishoudens.

Ziggo’s glasvezelnetwerk

Ziggo heeft geen glasvezelnetwerk maar een HFC-netwerk. Dit netwerk bestaat voor 97% uit glasvezel en kan daardoor ook hele hoge internetsnelheden bereiken. Het voordeel voor Ziggo is dat hun internet via de tv-kabel wordt geleverd. Bijna elk huishouden beschikt over zo’n tv-kabel en dus is Ziggo in bijna ieder huishouden al beschikbaar. Glasvezel is is nog niet in 50% van de huishoudens beschikbaar.

Concurrentiestrijd

Ziggo heeft dus al een verbinding liggen in de meeste huishoudens waarop snel internet mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat veel mensen momenteel voor Ziggo kiezen. Maar nu is onder andere KPN zijn glasvezelnetwerk aan het uitbreiden. Beide bedrijven kunnen straks hetzelfde soort diensten leveren. KPN gaat dus de concurrentiestrijd met Ziggo aan.

Wat vindt jij van de uitbreiding van het glasvezelnetwerk?
Laat je mening hieronder achter!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *