Written by Donat

KPN glasvezel uploadsnelheid naar 1 Gbit/s

Dat glasvezel ontzettend snel is, bewijst zich nog maar eens weer: het grootste pakket van provider KPN krijgt nu ook 1 Gbit/s uploadsnelheid. De downloadsnelheid zat al op 1 Gbit/s, maar KPN heeft er nu dus voor gekozen om de uploadsnelheid van het duurste glasvezel pakket te verhogen naar 1 Gbit/s. Lees verder voor meer informatie en om er achter te komen wanneer de verandering wordt doorgevoerd.

Wanneer gaat de uploadsnelheid naar 1 Gbit/s?

KPN heeft bevestigd dat deze ‘upgrade’ op 18 juli 2021 wordt doorgevoerd. Dat betekent dat vanaf 18 juli het grootste glasvezel pakket van KPN symmetrisch wordt op gebied van internetsnelheid: zowel 1 Gbit/s downloadsnelheid als 1 Gbit/s uploadsnelheid.

Groei van populariteit glasvezel

Uiteraard maakt deze wijziging het grootste glasvezel pakket van KPN een stuk aantrekkelijker. Glasvezel maakt sowieso al een sterke groei mee. De verwachting is dat dat zich alleen maar zal blijven voortzetten. De populariteit van glasvezel blijft stijgen en dat is vooral te danken aan dergelijke snelle internetsnelheden.

Welk pakket krijgt 1 Gbit/s uploadsnelheid?

Het gaat om het grootste pakket op glasvezel. Dit pakket bevatte eerst 1 Gbit/s downloadsnelheid en 500 Mbit/s uploadsnelheid. De uploadsnelheid is met deze wijziging dus verdubbeld.

Dit betekent overigens ook dat alle glasvezel pakketten van KPN nu symmetrisch zijn: iedere glasvezel pakket heeft dezelfde download- en uploadsnelheid.

Wat dien ik te doen als bestaande klant van KPN?

Ben je momenteel klant van KPN? Dan hoef je niets te doen! De wijziging wordt namelijk automatisch doorgevoerd voor alle bestaande klanten. Uiteraard geldt dit alleen voor de klanten die het grootste glasvezel pakket hebben. Heb je een ander pakket, dan verandert er niets voor jou.

Geldt 1 Gbit/s voor nieuwe klanten?

Natuurlijk geldt deze upgrade ook voor nieuwe KPN-klanten! Indien je interesse hebt in een alles in 1 of internet pakket van provider KPN, dan kun je dus gerust kiezen voor het grootste glasvezel pakket met 1 Gbit/s download- en uploadsnelheid.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *