Written by Dylan de Graaff

KPN Hussel zorgt voor nieuwe ontwikkelingen

KPN komt met een nieuw alles in 1 pakket genaamd: KPN Hussel. Met dit pakket verandert er nogal wat ten opzichte van het huidige alles in 1 pakket. Zo veranderen de tarieven voor onder andere fox sport en is het mogelijk je mobiele abonnement te koppelen aan je KPN Hussel. In deze blogpost leggen we je alles uit over KPN hussel en de gevolgen ervan.

KPN Hussel veranderd de pakkettarieven

Het alles in 1 pakket van KPN brengt veranderingen aan op het content vlak van KPN. Dit heeft ook gevolgen voor derden partijen. Deze veranderingen zullen ervoor zorgen dat FOX sport klanten gaat verliezen en dat het pluspakket van KPN in populariteit zal afnemen. Daartegenover zijn er groeikansen voor Spotify, Netflix en Film1. Door de nieuwe tarieven zullen deze uitbreidingsopties toenemen in het KPN Hussel pakket.

Fox Sport neemt af in populariteit

In 2013 begon KPN met KPN compleet. Met dit alles in 1 pakket konden klanten die ook met hun mobiel bij KPN zaten gratis een extra zenderpakket aanschaffen. Destijds konden klanten kiezen voor HBO, pluspakket en het kids pakket. In 2017 kwam fox sport hierbij nadat het overging van Ziggo naar Fox. Dit zorgde voor een groei bij Fox sport in klanten.

Met de komst van KPN hussel veranderd dit. Klanten moeten nu extra betalen voor Fox sport. Ze kunnen wel korting krijgen door hun mobiele telefoon te koppelen met KPN hussen, maar het is niet meer gratis.

Hussel biedt kansen voor Film1, Netflix en Spotify

In het nieuwe alles in 1 pakket zijn het pluspakket en fox sport niet meer gratis voor de klanten van KPN. Het pluspakket kost de klanten, met entertainment korting, € 1,99. Deze entertainment korting krijgen klanten alleen wanneer hun mobiele telefoon ook bij KPN zit. Het fox sport pakket kost, met entertainment korting, € 7,99.

Klanten kunnen deze korting ook gebruik voor Film1, Netflix en Spotify. Voor Netflix en Spotify geldt dat je deze ook kunt aanschaffen zonder KPN tv. Dit maakt het extra interessant voor gebruikers die geen behoefte hebben aan vaste televisie.

In de toekomst meer entertainment opties

KPN hint op meer samenwerking in de toekomst. Denk hierbij aan Disney+ en (nog te lanceren) HBO Max. Er wordt niet verwacht dat KPN zal gaan samenwerken met streaming diensten die gekoppeld zijn met andere telecombedrijven zoals Apple+(T-Mobile) en Deezer(Vodafone).

Het effect van KPN Hussel zal langzaam verlopen, aangezien KPN Hussel alleen ter beschikking is voor nieuwe klanten. Oude klanten behouden KPN compleet.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *