Written by Dennis Vlaar

KPN negeert verplichtingen glasvezelnetwerk

KPN houdt zich niet aan de verplichtingen die zijn opgesteld in een contract met T-Mobile. In het contract staat dat T-Mobile het recht heeft om via het glasvezelnetwerk van KPN internet aan te bieden. In dit artikel lees je wat het contract inhoudt en hoe hierop gereageerd wordt. Lees dus verder!

Glasvezelnetwerk van KPN

CEO van T-Mobile Nederland, Soren Abildgaard, stelt dat KPN en T-Mobile een contract hebben voor een lange periode. In dit contract staat dat T-Mobile 2,5 tot 3 miljoen huishoudens mag voorzien van internet via het glasvezelnetwerk van KPN. KPN heeft aangegeven dat ze T-Mobile tot maximaal 1.5 miljoen huishoudens toegang willen geven. T-Mobile bereikt momenteel al ruim 1.1 miljoen huishoudens via het glasvezelnetwerk van KPN. Er zijn dus ongeveer nog 350.000 aansluitingen waar gebruik van gemaakt kan worden.

Eerder voorval

KPN en T-Mobile hebben eerder ook al een conflict gehad over het glasvezelnetwerk. Dat ging over de aanleg van een glasvezelnetwerk in Segbroek in Den Haag. KPN en T-Mobile willen beide eigenaar worden van dat glasvezelnetwerk in Den Haag. De onderhandelingen liepen stuk en beide bedrijven dreigen nu hun eigen netwerk aan te leggen.

T-Mobile wil groeien

T-Mobile wilt gebruik kunnen maken van het glasvezelnetwerk om zo zijn positie in de markt te kunnen versterken. Het doel van T-Mobile is om de nummer 3 te worden op de Nederlandse markt. Dit is lastig omdat KPN en VodafoneZiggo de nummer 1 en 2 zijn en beide een landelijk dekkend netwerk hebben.

Hoe verder?

T-Mobile vindt dat KPN zich niet aan de afspraken houdt die zijn gesteld in het contract. KPN denkt daar anders over en stelt het netwerk niet beschikbaar. Na een rechterlijke uitspraak is het niet verplicht voor KPN om het netwerk open te stellen naar alle concurrenten die er gebruik van willen maken. Woordvoerder Hans van Zon van KPN geeft aan dat ze zich wel zullen houden aan eerder gemaakte beloftes. KPN biedt momenteel 7.6 miljoen adressen te beschikking en dat zal zo blijven.

Vind je dit artikel interessant?
Laat het ons weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *