Written by Donat

KPN gaat samenwerking aan met Pathé Thuis

KPN gaat samenwerken met Pathé Thuis. Dat betekent dat alle huishoudens met televisie van KPN binnenkort films via KPN TV on-demand kunnen huren via Pathé Thuis. Dit maakt het aanbod films bij KPN natuurlijk veel groter. KPN-klanten kunnen uit meer dan 3700 films kiezen. Zo speelt KPN ook in op de groeiende populariteit van on-demand films. Het partnership is al officieel, maar gaat nog niet direct in. Vanaf 1 juli 2021 is Pathé Thuis partner van KPN.

Thuisbioscoop

Door deze samenwerking kunnen KPN-klanten uit grote en nieuwe films kiezen en deze thuis kijken. Dit moet het gevoel van een ‘thuisbioscoop’ creëren. Dit bevestigt Jochem de Jong, director Partnerships bij KPN: “We willen dat onze klanten op de eerste rij zitten als het gaat om de beste en nieuwste films, vers uit de bioscoop. Daarom zijn we blij dat we hen via KPN TV toegang kunnen geven tot het brede en diverse filmaanbod van Pathé Thuis.”

Hoe kan ik als KPN-klant het filmaanbod van Pathé Thuis zien?

Het is allereerst nog wachten tot het partnership ingaat. Vanaf 1 juli 2021 zijn alle films voor KPN-klanten beschikbaar via het bestaande KPN TV-menu. Hier kunnen ook direct de films worden gehuurd.

Geen exclusiviteit

Er is geen sprake van exclusiviteit. Dat betekent dat Pathé Thuis niet alleen door KPN-klanten, maar eigenlijk vrijwel door iedere Nederlander gebruikt kan worden. Zo kunnen klanten van bijvoorbeeld Ziggo of T-Mobile ook films van Pathé Thuis huren.

Pathé Thuis marktleider

Op het gebied van online verhuur van films is Pathé Thuis inmiddels marktleider in Nederland. Wekelijks wordt het aanbod films uitgebreid. Inmiddels betalen maar liefst 1 miljoen huishoudens voor Pathé Thuis en zijn er in 2021 meer dan 7 miljoen films verhuurd. Pathé Thuis is na Netflix en Videoland dan ook de grootste Nederlandse videodienst.

Videoland stopt met leveren content

Momenteel maakt KPN nog gebruik van content van Videoland. Vorige week werd echter bekend gemaakt dat Videoland gaat stoppen met het leveren van content voor onder andere KPN. Pathé Thuis lijkt dan ook de vervanger te zijn en wordt dus de nieuwe leverancier van videocontent voor KPN.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *