Written by Dylan de Graaff

KPN Smart TV App ook naar LG tv’s

KPN is gestart met het uitbreiden van het kijken zonder een tv-ontvanger. Met de zogeheten KPN Smart TV App kun je televisie kijken zonder dat je daarvoor een digitale tv ontvanger voor nodig hebt. In dit artikel bespreken we onder andere of jij in aanmerking komt voor het kijken zonder kastje.

Voorwaarden aan smart tv app

De smart tv app van KPN waarmee je televisie kunt kijken zonder kastje kun je pas gebruiken als je voldoet aan een aantal voorwaardes. Uiteraard moet je een abonnement hebben met in ieder geval KPN internet & TV. Een andere voorwaarden is dat je beschikking hebt over een smart tv. Nog lang niet alle smart tv’s zijn hiervoor geschikt. Tot nu toe wordt deze functie ondersteund op Smart TV’s van LG en Samsung. Wel gaat het om modellen van het bouwjaar 2017, 2018 of 2019.

App installeren op smart tv

De KPN smart tv app moet je voordat het gaat gebruiken installeren. Dit doe je door naar de appstore op de tv te gaan. Vervolgens zoek je naar KPN en kun je de app downloaden. Hierna start je de app op en voer je het abonnementsnummer van 14 cijfers in en de viercijferige pincode. Dit kun je vinden in MijnKPN onder: producten > thuis > informatie & instellingen. Nu kun je gebruik maken van de smart tv app.

Kan ik mijn tv-ontvanger nog gebruiken?

Ja, je kunt beiden naast elkaar gebruiken. Mocht je willen wisselen tussen de tv-ontvanger en de Smart TV app dan zul je van source moeten veranderen. Dit doe je door op de Home-button van je afstandsbediening te drukken en ga je vervolgens naar source. Dan selecteer je tv-ontvanger. Met de KPN-afstandsbediening druk je op de input-button en selecteer je tv-ontvanger.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *