Written by Dennis Vlaar

KPN stopt met kopernetwerk in 2023

Bij 2,4 miljoen huishoudens zal in 2023 het aanbieden van services via kopernetwerk worden stopgezet, door KPN. Alleen bij huishoudens waar naast het kopernetwerk ook het glasvezelnetwerk beschikbaar is zal dit gebeuren. In dit artikel leggen we je meer uit over de situatie!

Wat nu?

Klanten die nu gebruik maken van het kopernetwerk zullen moeten overstappen naar het glasvezelnetwerk. Tegen de tijd dat het zover is zal KPN haar klanten op tijd informeren over het uitzetten van het netwerk. Het is nog niet bekend wat er gebeurt met de prijzen van de abonnementen.

Glasvezel van KPN

Zoals eerder vermeld in ons andere blog, heeft KPN als doel om in 2021 een miljoen adressen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Het is voor KPN gunstig om het kopernetwerk uit te zetten, omdat ze dan nog maar 1 netwerk hoeven te onderhouden. Daarnaast zegt KPN dat een glasvezelnetwerk nodig is om de vruchten te kunnen plukken van de digitalisering. Nu telt KPN ruim 1.3 miljoen glasvezelaansluitingen.

Wat is er mogelijk op glasvezel van KPN?

KPN heeft aangekondigd dat het in maart snelheden wil bereiken van 1 GB per seconde via het glasvezelnetwerk. Deze snelheden zullen in het begin alleen in enkele steden worden bereikt. 1 GB per seconde is ongeveer 28 keer zo snel als de gemiddelde 35 MB per seconde die nu wordt bereikt. Na de 1 GB per seconde wil KPN de stap maken naar 10 GB per seconde. Het is nog niet bekend wanneer KPN die stap kan maken.

Wat vindt jij ervan dat KPN het kopernetwerk uitzet?
Laat het ons weten!

One thought on “KPN stopt met kopernetwerk in 2023

  1. Raar, en duur voor de tevreden kopernetwerkgebruikers zoals ik. Niks nodig, internet en bellen nu, over koper coax ouderwtes degelijk. Goedkoopste aanbod is 45 euro pm, dat heb ik er niet voor over. Npo 1 2 3 over koper is al stopgezet dat kan bij mij alleen nog op mijn laptop. Ook zoiets dat niet klopt met de landelijke regels.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *