Written by Alles in 1 Check

KPN en XS4ALL verhogen tarieven vast internet

Binnenkort gaan klanten van KPN en XS4ALL meer betalen voor vast internet. Per 1 juli is er sprake van een prijsverhoging bij KPN, terwijl de tarieven bij dochteronderneming XS4ALL vanaf 1 september worden verhoogd. Klanten worden in mei via een brief geïnformeerd. Het gaat om bijna alle internetabonnementen. Lees verder voor meer informatie over de prijsstijgingen en de redenen hiervoor.

Prijsverhoging KPN

Gemiddeld gaan de KPN internet tarieven met 3,5% omhoog, oftewel €1,90. Wat de exacte prijsstijging is, is afhankelijk van het abonnement. Bijna alle abonnementen stijgen met €1,50 of €2,-. Dit geldt echter niet voor alle internetpakketten: het grootste pakket (1 gigabit per seconde) blijft onveranderd.

Vorig jaar stegen de tarieven bij internet provider KPN met gemiddeld €1,50 per maand. Er is dus sprake van een iets hogere prijsstijging ten opzichte van vorig jaar.

Prijsverhoging XS4ALL

Ook XS4ALL-klanten gaan meer betalen voor vast internet. Wel gaan de prijsstijgingen wat later in, namelijk 1 september. Dit vanwege een lopende migratie van diensten. Waar KPN aangeeft dat men gemiddeld €1,90 meer gaat betalen, noemt XS4ALL geen bedrag. Wel is het bekend dat bijna alle pakketten duurder worden. Alleen de glasvezelabonnementen van 500 Mbps en 1000 Mbps blijven voor dezelfde prijs beschikbaar.

Waarom worden de prijzen voor vast internet verhoogd?

KPN noemt de prijsstijging van de vaste internet abonnementen noodzakelijk, onder andere doordat thuiswerken, streamen, en het gebruik van het KPN-netwerk aanzienlijk is toegenomen. Dataverbruik neemt flink toe: het afgelopen jaar is het verbruik met 15 tot 20 procent gestegen. KPN zegt dat het daarom van belang is dat er continu wordt geïnvesteerd in de kwaliteit en veiligheid van de diensten.

Vaste telefonie ook duurder

KPN-klanten gaan ook meer betalen voor het gebruiken van de vaste telefoon. KPN verhoogt de tarieven voor vaste telefonie namelijk per 1 augustus met €1,- per maand. Deze prijsverhoging gaat dus wat later in, en geldt voor BelBasis en BelVrij Weekend, Avond & Weekend en Altijd. Het betreft hier alleen een prijsverhoging voor vaste telefonie zelf; de gesprekstarieven blijven hetzelfde.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *