Written by admin

KPN ziet klanten voor televisie stijgen

KPN doet goede zaken als het gaat om aansluitingen voor televisie. De Nederlandse alles in 1 provider ziet een stijging als het gaat om digitale aansluitingen. Hiermee loopt het in op haar grootste concurrent namelijk Ziggo, die een daling zag van haar televisie kijkers. Daarentegen is er een kleine verschuiving als het gaat om losse internet abonnementen en is de vraag naar internet bij Ziggo wel weer gestegen. KPN ziet haar tv kijkers stijgen met 2 procent naar 28,7 procent totaal. Los van deze mooie cijfers van KPN bedient Ziggo nog steeds meer dan de helft van de markt.

KPN heeft de stijging onder meer te danken aan de groeiende vraag naar glasvezel aansluitingen waarmee in potentie de hoogste internet snelheden kunnen worden behaald. Veel mensen stappen over en sluiten hierbij een alles in 1 pakket af, waarin digitale televisie dan automatisch is opgenomen.

Jongeren kijken vaak anders tv

Naast het feit dat de tv markt dus licht fluctueert zien we ook veranderingen in het kijkgedrag van consumenten. Met name jongeren maken steeds vaker gebruik van andere middelen om tv te kijken zoals Youtube en de online websites waar live kan worden gestreamd of gebruik kan worden gemaakt van uitzending gemist. We zien hier kleine veranderen echter wordt er nog voor het grootste deel traditioneel tv gekeken. Veel van de aansluitingen zijn natuurlijk wel digitaal echter een klein percentage nog niet. Bijna 8 miljoen aansluitingen zijn digitaal en de overige aansluitingen zullen naar alle waarschijnlijkheid met bijna 1 procent per jaar overgaan op een dergelijke digitale aansluiting.

De voordelen van digitale televisie

Het is logisch dat de meeste aansluitingen al digitaal zijn. Je geniet namelijk van een veel betere beeld en geluidskwaliteit. De technologie gaat ook maar door en praktisch alle tv’s die tegenwoordig worden verkocht zijn Full-HD of op zijn minst HD-Ready. Hiermee heb je dus altijd de beste kwaliteit en kun je verder genieten van vele extra’s die digitale televisie te bieden heeft. Opnemen, uitzending gemist en “movie on demand” zijn daar voorbeelden van. Kortom, je bent van alle gemakken voorzien. Ook de storingsgevoeligheid is een stuk minder bij digitale tv, doordat de verbindingen sterker en beter beveiligd zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *