Written by admin

Minder mensen betalen voor streamingdiensten

Ben jij een persoon die vaak gebruik maakt van een streaming service zoals Netflix? Dan is de kans vrij groot dat jij behoort tot een derde van de Nederlanders die niet betaalt voor een abonnement. Uit onderzoek blijkt dat streaming diensten steeds vaker worden gebruikt door meerdere personen. Natuurlijk is die mogelijkheid er al een tijdje, maar de hoeveelheid mensen dat van 1 account gebruik maakt, is toegenomen.

Onderzoek onder Nederlanders

Er is een grote groep Nederlanders die gebruik maakt van een streaming dienst. Zo blijkt dat er ruim 57% van de mensen streamt met Netflix, Hulu en Videoland. Van deze personen betaalt bijna een derde (28%) niet voor zijn abonnement, omdat zij gebruik maken van een ander zijn account. Dit is sinds enkele jaar mogelijk in bepaalde pakketten waarmee het hele familie mee kan kijken. Deze groep streamende mensen is tussen de leeftijd 18 tot 44 jaar. Mensen met de leeftijd boven de 45 kijken het liefst tv. Dit is ook terug te zien in de pakketten die ouderen afsluiten. Dit zijn vaak alles in 1 pakketten waarmee ze telefonie, internet en tv in huis halen. Bij de jongere generaties is dit vaak alleen een internet abonnement.

Netflix is populair!

Ongeveer 83% van de streamers maakt gebruik van Netflix. Dit is de populairste platform waarop mensen films en series streamen. Tot de top drie behoren ook Videoland en Disney+. Onder de Netflixgebruikers maakt bijna de helft mee op de account van een ander. Zo betaalt ongeveer 42% van de kijkers niet voor hun Netflix abonnement.

Streamen wordt steeds meer de norm

Sinds de corona pandemie zijn telecombedrijven steeds minder gaan verdienen. Er worden minder alles in 1 pakketten of andere abonnementen voor thuis afgesloten. Opvallend is dat streamingdiensten nog wel een groei meemaken tijdens deze periode. Dit komt mede omdat er steeds meer tijd vrij is voor mensen om gebruik te maken van deze diensten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *