Written by admin

Minder mensen warm voor glasvezel internet in 2016!

In 2016 zijn er steeds minder mensen die een uitgesproken interesse hebben voor een glasvezel internet aansluiting. Hoewel dit in potentie het de meest snelle verbinding is zijn er nog veel mensen die hier geen gebruik van kunnen maken. Ook doen andere providers, en dan met name Ziggo, het erg goed over de kabel. Deze gigant heeft namelijk veel te bieden en het internet is eveneens razendsnel. De volledige potentie van glasvezel wordt nog niet benut en niet iedereen heeft ook nog Ftth (Fiber to the Home) aansluiting. Hiermee is het dus nog niet voor iedereen weggelegd. Er is dan ook een daling in populariteit zichtbaar ten opzichte van 2015. In 2016 zijn mensen een stuk minder warm te krijgen voor een internetverbinding over het glasvezelnetwerk.

Aardige daling van interesse voor glasvezel

In 2015 was nog meer dan de helft van de Nederlanders ervan overtuigd dat glasvezel tussen 5 en 10 jaar de overhand krijgt. Dit natuurlijk vanwege de ongekende mogelijkheden en aansluitingen die zich steeds meer uitbreiden. Toch is dit dus weer een beetje afgenomen. De oorzaak ligt hem in het feit dat nog lang niet iedereen gebruik kan maken van glasvezel en er veel meer van verwacht wordt dan wat er momenteel wordt aangeboden. Op dit moment ziet minder dan de helft van de Nederlanders zich een glasvezelverbinding nemen. Dit is nog steeds om het even, maar toch een aardige daling van vertrouwen in het glasvezelnetwerk. Of dit ook echt over 10 jaar nog zo is, blijft nog maar te bezien. Glasvezel is namelijk de technologie met de meeste mogelijkheden. Waarschijnlijk zal het daarom wel weer loslopen op een later te peilen moment.

Concurrentie heeft veel te bieden

Op dit moment zijn er verschillende providers die veel te bieden hebben. Ziggo is eigenlijk de grootste concurrent van Glasvezel van bv. KPN. Door de hoge snelheden die met deze kabelverbinding worden behaald en de extra’s die de provider te bieden heeft weten ze veel klanten tot zich te binden. Het zal dan ook een strijd worden tussen deze 2 giganten en er kan een vraagteken worden geplaatst bij de uitkomst. Het zal naar alle waarschijnlijkheid nog wel even een poosje duren voor een daadwerkelijk omslagpunt komt van de glasvezelrevolutie!

Moet de overheid zich hierin gaan mengen?

Veel internet gebruikers vinden dat de overheid zich moet gaan mengen bij de aanleg van glasvezel verbindingen. Het gaat volgens de consument doorgaans nog te langzaam met het aanleggen van glasvezel in bepaalde gebieden. Ook uithoeken moeten gebruik kunnen maken van glasvezel, wat nu in bepaalde plaatsen nog niet het geval is.

Beste keuze voor een internet aansluiting!

Het blijft altijd een persoonlijke afweging voor welk internet je kiest. Hoewel glasvezel dus het meeste potentie te bieden heeft wordt dit nog niet optimaal benut. Hierdoor kan de concurrentie nog steeds erg bepalend zijn, zoals Ziggo dat veel klanten heeft …en natuurlijk terecht. De provider heeft snel internet te bieden met vele extra’s in slimme alles in 1 pakketten. Vergelijk wat voor jou het meest interessant is en kies voor deze internetverbinding. Je kan altijd weer op een later moment jouw internet abonnement wijzigen naar een andere en overstappen. Aan jouw de keuze!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *