Written by admin

Nadelen van alles in 1 pakketten?

Het feit dat er veel voordelen zijn bij het kiezen voor een alles in 1 pakket wil in de praktijk niet zeggen dat er helemaal geen nadelen aan kunnen zitten. In de meeste gevallen heeft een alles in 1 pakket veel voordelen, we laten je hieronder echter mogelijke nadelen zien.

Soms kom je bedrogen uit

In de meeste gevallen zal een provider jouw het liefst als een klant zien die zoveel mogelijk diensten bij hun afneemt. Niet zo gek want daar verdienen ze ook meer mee. Ook voor de klant is het aantrekkelijk gezien je vaak veel korting krijgt op jouw alles in 1 pakket. Toch zijn er gevallen bekend waarbij het vergelijken en apart afsluiten van bepaalde zaken voordeliger is. Zo kun je denken aan het apart nemen van een tv abonnement en de rest door een ander laten regelen. In de praktijk komt het wel eens voor dat dit dan zomaar een paar tientjes per maand scheelt. Daarbij moet wel worden gezegd dat in de meeste gevallen een alles in 1 pakket toch voordeliger is.

Alles in 1 keer afnemen

Dat alles nu op 1 factuur staat is een voordeel als het gaat om betalingsgemak. Gevoelsmatig kan dit wellicht anders liggen. Als je in 1 keer een grotere factuur krijgt lijkt dit meer dan dat je 3 kleintjes krijgt. Ook is het zo dat je gebonden bent aan 1 provider en dat je alle diensten bij dezelfde aanbieder afneemt. Een aparte keuze voor internet, televisie en bellen is er dus niet tenzij je dit zelf separaat afsluit. Zo kan het zijn dat je de keuze maakt voor het snelle internet van Ziggo en overige diensten bij andere providers wilt afsluiten. Gelukkig heb je hierin zelf de keuze en zijn er tal van opties mogelijk.

Bij storingen ligt alles eruit

Als alles op elkaar zit aangesloten is het bij een storing feest gezien de hele handel er dan ook in 1 keer uitligt. Bij een storing met je internetverbinding ligt dus ook gelijk de tv en bellen eruit. Als alles apart is afgesloten zal de rest bij de storing van de 1 dus gewoon blijven werken. Dit kan handig zijn. In de praktijk is het echter zo dat storingen niet vaak voorkomen en als dit wel gebeurd deze vaak enorm snel worden opgelost. Normaal gesproken zal je dan ook niet of nauwelijks problemen ervaren met betrekking tot storingen bij jouw provider.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *