Written by Dennis Vlaar

Netflix blijft groeien ondanks opkomende concurrentie

Netflix is de afgelopen jaren erg populair in Nederland. Van jong tot oud, Ondanks de concurrentie van andere videodiensten zoals videoland en het nieuwe Disney+. Weet Netflix nog steeds te groeien. Hier meer over in dit artikel!

Netflix Nederland

Het marktaandeel van het Amerikaanse bedrijf Netflix blijft groeien in Nederland. Netflix sloot 2019 af met 3.3 miljoen Nederlandse abonnees en is te vinden in 43% van alle huishoudens. Uit cijfers van Telecompaper blijkt dat andere videodiensten zoals Disney+ nog geen verandering kunnen brengen in de groei van Netflix. Netflix is in het laatste kwartaal van 2019 gegroeid met 4,1%. Dit zijn 126.000 abonnees die netflix heeft binnengehaald, dat het totaal aan het einde van 2019 op 3,17 miljoen klanten zette.

Kosten Netflix

Niet alleen het aantal kijkers groeit maar ook de kosten van een Netflix abonnement groeit mee. Momenteel betaal je dit voor een Netflix abonnement:

  • Basis abonnement voor €7,99 p/m.
  • Standaard abonnement voor €10,99 p/m.
  • Premium abonnement voor 13,99 p/m.

In 2017 waren de standaard en premium abonnementen nog 2 euro goedkoper. Dit laat wel zien dat ondanks de stijgende prijzen mensen nog steeds Netflix blijven kopen en kijken.

Netflix Amerika

Op de Amerikaanse markt heeft Netflix meer last gehad van de komst van de concurrenten. Amazon Video, Disney+ en Hulu. Al deze nieuwe concurrenten happen weg aan Netflix’s marktaandeel. Hieronder zie je de verdeling van het marktaandeel:

  • Amazon video: 96,5 Miljoen abonnees
  • Hulu: 75,8 Miljoen abonnees
  • Dinsey+: 9,5 Miljoen abonnees in 1 kwartaal

Netflix is nog steeds wel de grootste met 185.8 miljoen abonnees maar krijgt het steeds zwaarder.

Netflix in de toekomst

Netflix verwacht zelf nog door te groeien in 2020 ondanks de vele concurrentie op de markt. De verwachte groei in 2020 bedraagt 7 miljoen klanten. Dit is 2,6 miljoen minder nieuwe klanten dan in 2019. Een prognose van eMarketer.com is dat het aantal abonnees in Amerika de komende 4 jaar wel zal blijven groeien maar het marktaandeel door de jaren heen langzaam zal afnemen.

Wat vind jij van de ontwikkelingen die Netflix doormaakt?
Laat het ons weten. We zijn horen graag je reactie!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *