Written by Dennis Vlaar

Netflix ziet geen verandering in app gebruik

De komst van Dinsey+ en Apple TV+ hebben nog geen grote impact op het marktaandeel van de gevestigde streamingdiensten in Nederland. Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat Netflix, Videoland, RTL XL en Pathé thuis nog geen verandering zagen in app gebruik. In dit artikel lees je meer over het app gebruik van de diensten.

Geen vervanging maar erbij

Het lijkt erop dat Disney+ en Apple TV+ geen vervangende services zijn voor de al langer bestaande streamingdiensten. Disney+ werd gedownload op 10% van de Nederlandse telefoontjes en Apple TV+ op 8% van de Nederlandse telefoontjes. Ondertussen blijft netflix ook nog groeien van 35% naar 41% telefoongebruikers. De komst van de nieuwe streamingdiensten gaat dus nog niet ten koste van de andere marktspelers.

Tablet heeft hogere penetratiegraad

Als we kijken naar hoeveel de penetratie van Apple TV+ en Disney+ op tablets is, zien we dat die veel hoger ligt. Disney+ werd op 18% van de Nederlandse tablets gedownload en Apple TV+ werd gedownload op 13% van de Nederlandse tablets. Dit is voornamelijk omdat mensen een groter scherm fijner vinden kijken dan de kleinere schermen van smartphones.

Welke streaming diensten gebruik jij?
Laat het ons hieronder weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *