Written by Mo Maghsoudi

Netflix introduceert sneller of trager afspelen

Afgelopen vrijdag heeft Netflix bekend gemaakt dat men de afspeelsnelheid van video’s nu kan verhogen of verlagen. Deze functie werd vorig jaar getest en ontving positieve feedback, waardoor Netflix heeft besloten het nu officieel te introduceren. Lees hier meer over deze introductie, wat ermee mogelijk is en waarom Netflix hiervoor heeft gekozen.

De mogelijkheden voor afspeelsnelheid

Netflix heeft laten weten dat video’s zowel trager als sneller kunnen worden afgespeeld. De mogelijkheden voor trager afspelen zijn 0,5X of 0,75 en voor sneller afspelen 1,25X of 1,5X. Series en films zullen elke keer standaard op normale snelheid worden afgespeeld. Je kunt vervolgens zelf bij elke nieuwe film of aflevering de snelheid aanpassen.

Streamingdienst Netflix zegt zelf dat de nieuwe functie een van de vele stappen is om Netflix te blijven verbeteren. Netflix blijft groeien, mede dankzij dergelijke toevoegingen aan het streamingplatform.

Film- en serie makers

Het wijzigen van de afspeelsnelheid heeft natuurlijk geleid tot een aantal vragen bij film- en serie makers. Dat heeft, naast de feedback van gebruikers, een rol gespeeld in de mogelijkheden voor deze functie. Zo heeft Netflix het geluid (audio) automatisch aangepast aan snellere en tragere snelheden en zijn de mogelijkheden voor het aanpassen van de snelheden dus beperkt (0,5X/0,75X en 1,25X/1,5X). Ook het telkens zelf wijzigen van afspeelsnelheid is een gevolg van de vragen van film- en serie makers.

Voordelen bij gehoor- of zichtbeperking

Het introduceren van de nieuwe functie is positief voor kijkers die slecht kunnen horen of doof zijn en slechtziende/blinde gebruikers. Doven en slechthorenden waarderen de extra tijd om de ondertiteling te lezen, terwijl slechtzienden en blinden het fijn vinden om sneller naar audio te luisteren.

Verder laat Netflix weten dat gebruikers deze functie ook goed is voor gebruikers die een nieuwe taal willen leren. Meer dan 80% van de kijkers heeft de ondertiteling minstens een keer per maand aan staan. Velen zeggen ondertitels te gebruiken om nieuwe talen te leren.

Uitrol functie op diverse apparaten

De functie zal allereerst beschikbaar zijn voor mobiele Android apparaten. De uitrol is voor deze apparaten al gestart. Voordat sneller of trager afspelen voor iOs en op het web beschikbaar is, wordt het eerst nog getest.

Tot nu toe is de functie alleen beschikbaar op mobiele apparaten. De afspeelsnelheid verhogen of verlagen kan op je telefoon, tablet en laptop.

Nog niet voor de tv

Het is nog niet mogelijk om de afspeelsnelheid van video’s te wijzigen met de tv-app. Momenteel wordt de functie alleen uitgerold op mobiele apparaten. Voordat de functie ook naar de tv komt, zullen er naar alle waarschijnlijkheid eerst weer tests worden gedaan. Netflix heeft hierover geen informatie verstrekt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *