Written by Donat

Nieuwe T-Mobile tv-platform zonder Teletekst

Provider T-Mobile komt constant met nieuwe diensten en is regelmatig bezig met het vernieuwen van bestaande diensten. Recentelijk (in juli) heeft T-Mobile hun tv-diensten vernieuwd. Hierbij is het echter niet meer mogelijk om gebruik te maken van Teletekst. In het nieuwe platform is er namelijk geen ondersteuning voor Teletekst. Hier is niet iedereen even tevreden over, aangezien Teletekst nog voldoende wordt gebruikt. Lees in deze blog meer over het nieuwe tv-platform van T-Mobile en hun beslissing om Teletekst niet meer aan te bieden.

Update tv-platform

Het nieuwe T-Mobile tv-platform, dat in juli werd aangekondigd, wordt nu uitgerold aan de klanten. Door de beslissing om te stoppen met het Teletekst-aanbod, kunnen klanten Teletekst niet meer gebruiken. Velen gebruikten Teletekst nog voor onder ander sportuitslagen en ondertiteling.

Alleen voor glasvezel

Overigens geldt de verwijdering Teletekst alleen voor glasvezel van T-Mobile. Klanten die een DSL-verbinding hebben, kunnen dus wel gebruik blijven maken van Teletekst. Voor hen verandert er op dat gebied dus niets.

Alternatief voor Teletekst functies

Bepaalde functies van Teletekst verdwijnen niet samen met Teletekst, maar worden vervangen met een alternatief. Dit besluit is vooral genomen voor de klanten die deze functies nodig hebben of echt willen.

Zo is het voor slechthorenden en doven mogelijk om ondertiteling aan te zetten via de settopbox. Deze settopbox bevat tevens een elektronische programmagids. Hierdoor blijft zowel ondertiteling als de tv-gids bestaan. Wat echter definitief verdwijnt, zijn Teletekst-functies zoals sportuitslagen en het nieuws. Dit waren binnen Teletekst populaire en veelgebruikte functies.

T-Mobile tv-platform voor alles in 1

Voor alles in 1 is het nieuwe T-Mobile tv-platform goed nieuws. Providers zijn namelijk steeds meer bezig om hun alles in 1 diensten uit te breiden en te verbeteren. Hoewel internet steeds beter wordt, blijkt het dus ook dat providers blijven werken aan tv en telefonie. Het kiezen voor een alles in 1 pakket is dus verstandig, omdat providers hun alles in 1 diensten (internet, tv en bellen) blijven updaten en verbeteren.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *