Written by admin

Online TV kijken wordt binnen 10 jaar 3x zoveel

Het is een bekend gegeven, er wordt steeds meer online T V gekeken. Niet alleen onder jongeren, maar de gehele Nederlandse bevolking. Jongeren zijn nog steeds wel een grote doelgroep, maar iedereen doet het. Met zoveel online media en sites als YouTube, platformen met de naam Netflix en video verhuur kanalen online is dat ook niet zo gek. Er is enorm veel beschikbaar. De mogelijkheden hoe we kijken naar TV, video of kanalen is onbeperkt en nog steeds heel erg groeiende. De kans is daarom ook groot dat de stijging zich doorzet en online TV kijken in de aankomende 10 jaar minimaal 3 keer over de kop gaat.

Traditioneel TV kijken neem wat af

Traditioneel TV kijken gebeurt ook nog steeds in grote mate. Toch neemt het wel een beetje af. Dit gaat geleidelijk, maar we zien wel een duidelijke verschuiving naar online TV kijken. In vergelijking met vorig jaar is dit bijna een verschil van 10% en staat de teller voor traditioneel TV kijken nu op iets meer dan 70%, wat natuurlijk nog het grootste deel van de markt bedient. Het is wel altijd een moment opname, echter zien we dus absoluut een duidelijke trend als het gaat om online TV kijken.

Online TV kijken stijgt flink, ook op smartphones

Steeds meer mensen kijken online TV. Niet alleen op laptop, PC of vergelijkbare media, maar ook zien we een flinke groei van online TV kijken op smartphones. Even YouTube openen om je favoriete filmpjes te kijken, Facebook updates checken waarin filmpjes staan en films en series op Netflix kijken gebeurt in een steeds grotere mate. De tablet is ook erg populair en wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor het bekijken of streamen van films. Bijna 50% van alle films, series of filmpjes op YouTube wordt dan ook bekeken op een mobiele telefoon.

Verdwijnt de normale TV uit onze maatschappij?

Die kans is erg klein! Er zal altijd wel een publiek zijn voor het “normaal” TV kijken. Toch zal het online TV kijken nog wel flink blijven groeien. Wanneer hier een beetje de rek uit is, blijft moeilijk te zeggen. Je kan er naar gissen, maar de exacte cijfers zullen in de toekomst moeten blijken. De kans is wel groot dat er op een bepaald moment een balans ontstaat of dat er zelfs een omslagpunt plaatsvindt als het gaat om de verschillende manieren van TV, films of series kijken en online kijken!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *